Frissen Zalából

2021.08.03. 07:00

Blokkolja az ÉVE a fejlesztést

Úgy tűnik, hogy az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója büntetni akarja a miklósfaiakat, ezért utasítja el rendre a városrészben fontos fejlesztések, felújítások finanszírozását – mondta Radics Bálint, a terület fideszes önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón.

Pásztor András

Radics Bálint a sajtótájékoztatón

Fotó: Gergely Szilárd

A képviselő emlékeztetett: nem is olyan régen egy ledőlt útszéli kereszt felújításához kért támogatást, amit Balogh László polgármester támogatott is, de később a határozatot az ÉVE-frakció hatályon kívül helyezte.

– Tavaly a Bocskai utca csapadékvíz-elvezetésének ügyét is felvetettem, ami évek óta kardinális problémát jelent az ott élők számára – mondta Radics Bálint. – Azt kértem, hogy az idei költségvetésben biztosítson a közgyűlés 20 millió forintot a beruházásra, melynek tervdokumentá­ciója és a munkálatokhoz szükséges engedélyek már évek óta rendelkezésre álltak. Az ÉVE-frakció azzal az indokkal utasította el a támogatást, hogy amíg nem látják az idei költségvetés számait, addig nem akarnak ilyen mértékű elkötelezettséget vállalni.

Radics Bálint a sajtótájékoztatón
Fotó: Gergely Szilárd

Radics Bálint szerint az indoklás álságos, hiszen a város költségvetése bőven elbírta volna a beruházást, de elfogadta a döntést.

– Pár hónappal ezelőtt úgy tűnt, mégis lesz forrás a beruházásra, hiszen a polgármester ezt a problémát is felvette a listára, amit a város a kormánytól kapott 588 millió forintos keretből szeretne megoldani – folytatta Radics Bálint. – Sajnos, az ÉVE-frakció megint közbeszólt…

Radics Bálint szerint az ÉVE egy tervekkel, engedélyekkel és már forrással is rendelkező beruházást blokkol.

– Az ÉVE büntetni akarja a miklósfai városrész lakóit – szögezte le Radics Bálint, aki hozzátette: csak arra van pénz, amire az ÉVE költeni akar, az önkormányzati cégek vezetői­nek fizetésemelésére például nem sajnáltak kiadni évi több millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában