Frissen Zalából

2021.08.17. 11:00

A csácsbozsoki közösség öntevékenysége, aktivitása példamutató

Tudja ön, hol van a Jószomszédok park? Zalaegerszegen, a Válicka csácsbozsoki oldalán. S gondolná-e, hogy ezt az árnyas fák ölelte területet – kemence, padok, asztalok – a jószomszédok közül az Éder házaspár, Ágota és Csaba tartja rendben, csak úgy, saját indíttatásból?

Matyovszky Márta

A Jószomszédok parkban a rekkenő meleg ellenére minden asztal foglalt volt Fotó: Matyovszky Márta

Szombaton a térség önkormányzati képviselője, Herkliné Ebedli Gyöngyi hívására a rekkenő meleg ellenére már minden asztal foglalt volt. A Wolf együttes – Farkas Attila és Koller Krisztina – remek számai mellett folyt a kvaterkázás. A szervezők minden korosztályra gondoltak, a kicsiknek arcfestéssel, kézműveskedéssel, a nagyobbaknak ügyességi biciklis tereppel, a felnőtteknek hideg szódával, csácsi borral, mindenkinek ízletes, gazdag babgulyással és lángossal készültek.

A Jószomszédok parkban a rekkenő meleg ellenére minden asztal foglalt volt Fotó: Matyovszky Márta

A séf és háziasszony szerepét ugyancsak Éderék vitték. Éderné Vasáros Ágota üdvözölte és adta meg a szót Balaicz Zoltán polgármesternek, aki felidézte, hogy tavaly még sikerült megtartani a város egyik legaktívabb közösségének – a pandémia ellenére – a hagyományteremtő vidám partiját. A Szent István-szobor fennállásának 20. évfordulóját azonban már nem lehetett megvalósítani. Idén remélhetőleg nem lesz ilyen akadálya augusztus 19-én 19.30 órakor a szobornál az ünneplésnek, majd az István a király rockopera megtekintésének, ahova mindenkit szeretettel hív és vár a polgármester.

vár a polgármester. Reagált a lakossági igényre, a régi iskolaépület – kastély – újrahasznosításának lehetőségeire, s kitért a városi bicikliút e térséget is érintő fejlesztésére. Hangsúlyozta: a város életének nélkülözhetetlen mozgatói az élő emberi kapcsolatok, amelyek a vírusfenyegetettség miatt fellazultak, s most megerősítésre szorulnak.

Herkliné Ebedli Gyöngyi megerősítette, hogy a Jószomszédok parki közösség öntevékenysége és aktivitása példamutató, nemrég csak a festéket kellett biztosítani, s a megkopott Válicka hidat lecsiszolták, újramázolták az itt élők. A köszönet mellé egy-egy flaska ital is járt nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában