Frissen Zalából

2021.08.09. 14:00

24 órás kerékpáros maraton volt Lentiben

Az elmúlt hétvégén több mint 260 kerékpáros részvételével zajlott le a 17. alkalommal megtartott 24 órás kerékpáros maraton a városban a Mocorgók Egyesület szervezésében.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Szombaton 15 órakor rajtolt el a körverseny, ahol minden 5. kört teljesítőt éremmel jutalmaztak, a 30 kört végig kerekezők pedig egyedi pólót kaptak. Már a kezdésre mintegy 100 biciklis regisztrált, felnőttek és gyerekek közösen. Indulás előtt a technikai tudnivalókról Kovács Erik, az egyesület elnöke tájékoztatta a résztvevőket, majd Horváth László polgármester köszöntötte a megnyitóra érkezőket.

Fotó: Korosa Titanilla

-A kerékpározás reneszánszát éli – fogalmazott Horváth László. – Friss levegőn lehet mozogni és a környezetet is jobban meg lehet csodálni kerékpáron, mint autóból. Lentiben az önkormányzat sokat tesz a kerékpározás feltételeinek javításáért, mintegy 20 kilométer saját biciklisútunk van, ezt bővítettük a Béke úton az 1 km hosszú szakasz kialakításával, megújult a Lenti-Máhomfa-Kerkateskánd kerékpárút és hamarosan megújul a Lentit a lentikápolnai városrésszel összekötő bicikliút, illetve a Rédics felé vezető is, amin át elérhető az EuroVelo13 kerékpáros útvonal. Tovább dolgozunk azért, hogy a kerékpárutakat hálózatba kössük, hogy az öt irányból Lentibe vezető bicikliutakat a városon belül is lehessen használni.

A maraton résztvevői ezután a rendezvénytérről a Zrínyi utca felé indultak el, majd az Alkotmány – Sugár – Petőfi – Bánffy – Táncsics és Kossuth utcákon haladtak a körforgalom irányába, ahol visszafordultak a Kossuth útra, onnan a Béke-Sugár-Alkotmány – Zrínyi utcán át érkeztek vissza a kiinduló helyre. A városban kijelölt útvonalon megtett egy kör hossza 7 kilométer volt. A vasárnap délutáni zárásig összesen 51 kört tettek meg a kerékpáros maratonba bekapcsolódók, ami 357 kilométert jelent. Öten kerekezték végig a 24 órát és 18-an teljesítették a 30 kört, ők 210 kilométert tettek meg. A maraton legifjabb biciklise 5 éves volt, a legidősebb résztvevő pedig 78 esztendős. A rendezvény tombolasorsolással ért véget, ahol értékes kerékpár is gazdára talált az egyéb nyereménytárgyak mellett.

Galéria:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában