Frissen Zalából

2021.07.27. 09:00

Vaspörön segítik a gyermekvállalást

A főzőversenyt a kecskepörköltet készítő Tuboly Péterné, a süteménysütő versenyt a mandulás szelettel nevező Kalamárné Rába Gyöngyi, a pálinkamustrát pedig Czesznák Ádám kajszibarackpárlata nyerte a falunapon.

Gyuricza Ferenc

Magyar Rózsa nótaénekes is fellépett a falunapon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A településen szombaton tartották a már sokéves hagyománnyal rendelkező falunapot, melyen Fülöp Imre Loránd polgármester elmondta: az időpont kiválasztásában annak idején az motiválta őket, hogy kellemes, nyári időjárási körülmények között ünnepelhessenek. Az időjárásra ezúttal sem lehetett panasz, a tűző napsütéstől a sportpálya melletti fák árnya, illetve a rendezvénysátor védte az összegyűlteket. Az ünnepélyes megnyitónak és a kulturális programoknak is utóbbi adott helyet, de a 360 fős település polgármestere itt köszöntötte azon családokat is, melyeknek köszönhetően az elmúlt két esztendő során hét újszülöttel gyarapodott a helyi lakosság.

Magyar Rózsa nótaénekes is fellépett a falunapon
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Nagyon fontos feladatunk, hogy segítsük a gyermeket vállaló családokat, így nemcsak erkölcsi támogatásunkról biztosítjuk őket, de az önkormányzat anyagilag is igyekszik hozzájárulni a gyermeknevelési feladatokhoz – mondta Fülöp Imre Loránd. – Nemrég módosítottuk a vonatkozó rendeletünket, ennek értelmében gyermekáldás esetén negyvenezer forintos támogatást kapnak a családok, melyeket most, a falunapon is megajándékoztunk.

A falunapon több szórakoztató program várta a helyieket, a már említett főző- és süteménysütő verseny, valamint pálinkamustra mellett volt lovaglási lehetőség és veterán motorok bemutatója, a kulturális program sztárvendége pedig a háromszoros aranylemezes magyarnóta-énekes, Magyar Rózsa volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában