Frissen Zalából

2021.07.20. 13:27

Újra régi fényében tündökölhet az Erzsébet téri szökőkút

Megkezdődik az Erzsébet téri szökőkút felújítása, a munkaterület átadására szerdán kerül sor.

Horváth-Balogh Attila

Bizzer András a szökőkútnál tartott sajtótájékoztatót Fotó: Szakony Attila

A fejleményt Bizzer András alpolgármester kedden jelentette be a helyszínen.

- A munkaterület átadása urán remélhetőleg hamarosan újra működhet a szökőkút, s itt szeretném jelezni, hogy Balogh László polgármester úr a pandémia idején is azon dolgozott, hogy az Erzsébet tér éke újra zavartalanul üzemeljen – szögezte le sajtótájékoztatója elején az alpolgármester.

Bizzer András a szökőkútnál tartott sajtótájékoztatót Fotó: Szakony Attila

- Ennek kapcsán több döntés is született, elsőként ki kellett deríteni, hogy mi a probléma, a speciális feladattal (egy ekkora medencénél már tényleg nem egyszerű megtalálni egy szivárgás helyét) szakembereket kellett megbízni. Polgármester úr a vizsgálatokhoz szükséges döntéseket is meghozta május végén, s kiderült, hogy a medencéből elszivárgott a víz. A szakemberek javaslatot tettek a megoldásra, mégpedig azt, hogy a medencét szigetelni kell. A beavatkozáshoz szükséges összeget, 7 millió forintot polgármester úr a költségvetésben egy átcsoportosítás révén biztosította.

Bizzer András végül kijelentette: Balogh László intézkedéseinek köszönhetően a tervek szerint augusztus elején újra működhet az Erzsébet téri szökőkút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában