ünnepséget tartottak

2021.07.10. 21:00

Semmelweis-nap alkalmából tartott ünnepséget a Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban tartott rendezvényen elsőként a kórház főigazgatója, dr. med. habil. Gasztonyi Beáta idézte fel az egészségügy másfél éve tartó küzdelmét a járvánnyal.

zaol.hu

A megyei védelmi bizottság elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott az egészségügyben dolgozók elhivatottságát, alázatát, tettrekészségét, bátorságát emelte ki, míg Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az országgyűlés elismerését tolmácsolta a jelenlévőknek. Balaicz Zoltán polgármester hozzátette: az alapellátási intézmények felújításával és a kórházkörnyéki parkolóbővítésekkel kívánják az ott folyó munkát segíteni.

Emellett az augusztus 14-ei, AquaCityben tartandó, valamint az őszi Vadpörköltfesztivál jótékonysági főzésének bevételét ajánlják fel a kórház részére. Ezt követően kulturális műsor kíséretében kitüntetéseket adtak át. Idén a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Emlékplakettjét dr. Szenes Mária, valamint a Központi Intenzív Osztály kollektívája vehette át. Hivatástudattal végzett példaértékű munkájáért Zala Megyei Szent Rafael Kórházért Oklevelet nyolcan kaptak, köztük három kollektíva, míg kiemelkedő munkájukért Főigazgatói Dicsérő Oklevélben tízen részesültek.

Minőségért Díjat Péterné dr. Buzogány Mária és Zsidó Csilla, Nívó Díjat dr. Somogyi Rita, dr. Bálint István és Hoffer Ágnes vehetett át. Az ünnepség végén az egészségügyi intézmény tíz orvosát adjunktussá nevezték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában