Frissen Zalából

2021.07.17. 19:30

Pályázat a víziközműhálózatok felújítására: a 77 milliárdos keretből Kanizsára is jutna

Megjelent a víziközmű-hálózatok átalakítására, hatékonyságnövelő fejlesztésére, víziközmű-rendszerek műszaki állapotának felmérésére, problémák feltárására szóló pályázat, melyre önkormányzatok és víziközmű-szolgáltató konzorciuma nyújthat be ajánlatot – hívta fel a figyelmet Cseresnyés Péter államtitkár.

Pásztor András

Cseresnyés Péter: Vannak olyan részei a városnak, ahol 80-90 évesek a vezetékek Fotó: Szakony Attila

Az országgyűlési képviselő szerint a 77 milliárd forintos keretösszegre a Délzalai Víz és Csatornamű Zrt.-nek is érdemes lenne pályázni, hiszen a városi vezetékhálózatnak vannak olyan részei, melyek 80-90 évesek.

Cseresnyés Péter: Vannak olyan részei a városnak, ahol 80-90 évesek a vezetékek
Fotó: Szakony Attila

- Annak idején, a belváros rekonstrukciója keretében is számos elöregedett vízvezetéket vagy csatornát tártak fel és cseréltek ki a szakemberek, hisz a koncepciónk már akkor is az volt, hogy utak, járdák felújításakor a közművek rekonstrukciója is megtörténjen, ám még mindig akadnak olyan területek, ahol az elöregedett hálózat miatt gyakoriak a csőtörések vagy nyomásproblémák jelentkeznek – hangsúlyozta Cseresnyés Péter, aki hozzátette: a kanizsai vízműnek az idei évben – a közművezetékek után fizetendő adó arányosításának köszönhetően – 100 millió forintos nagyságrenddel csökkentek az adóterhei, így a mostani pályázathoz az önrész biztosítása sem okozhat problémát.

Cseresnyés Péter képviselő a fentiek tükrében arra kérte Balogh László polgármestert, hogy ragadják meg a lehetőséget, és nyújtsanak be pályázatot a fenti célok megvalósítására. A támogatási kérelmek benyújtására előreláthatólag 2021. június 1-jétől 2022. március 31-éig lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában