Frissen Zalából

2021.07.21. 07:00

Lakásokat újítanak fel a Keszthely hazavár! programban

Lakásokat újítanak fel a Keszthely hazavár! program részeként a Balaton-parti városban. Ezekkel is a hazatérő, illetve itt letelepedni szándékozó fiatalokat akarják segíteni, más támogatásokkal egyetemben.

Péter B. Árpád

Vozár Péterné (középen) átadja a lakás kulcsát a kivitelező képviselőjének, Szánti-Pintér Richárdnak, mellettük Remete Zsuzsanna

Fotó: Péter B. Árpád

Vozár Péterné alpolgármester tegnap átadta a kivitelezőnek annak a két lakásnak a kulcsát, amelyet a következő hónapokban a program keretében felújítanak. Ezeket a tervek szerint újabbak követik majd.

A most indult munkákkal várhatóan szeptemberben végez majd a kivitelező, a leendő lakóknak szóló pályázati felhívás pedig augusztusban jelenik meg.

Vozár Péterné (középen) átadja a lakás kulcsát a kivitelező képviselőjének, Szánti-Pintér Richárdnak, mellettük Remete Zsuzsanna
Fotó: Péter B. Árpád

Mint azt Vozár Péterné hangsúlyozta, Keszthely elkötelezett a fiatalok támogatása mellett, de ez a projekt azért is fontos, mert így régi belvárosi lakásokba lehelnek új életet. Jelezte, a Keszthely hazavár! programra 199 millió forint támogatást nyert a város, amiből nemcsak a rekonstrukciókat finanszírozzák, hanem letelepedést támogató kedvezményes lakásbérleti lehetőséggel, ösztöndíjakkal és más módon is igyekeznek megszólítani a hazatérést vagy az ideköltözést tervező fiatalokat. A céljuk, hogy minél többen érezzék úgy: érdemes Keszthelyen letelepedni, családot alapítani, jövőt tervezni.

Remete Zsuzsanna, a projekt szakmai vezetője elmondta, a lakásokra 18–35 év közötti párok pályázhatnak, akik 1-1 éves időszakra költözhetnek be, s a teljes körű felújítás után bútorzattal és gépesítve kaphatják meg azt.

Emellett a város 30 ezer forintos rezsi-, továbbá 58-58 ezer forintos keresetkiegészítő és tanulmányi ösztöndíj-támogatást is biztosít a Keszthely hazavár! programban, sőt, 1,4 millió forinttal az első lakás vásárlásához is hozzájárul. Eddig ezekben a kategóriákban összesen 40 pályázat nyert.

A város életpálya-tervezést segítő szolgáltatást is nyújt a pályakezdő fiataloknak annak érdekében, hogy minél jobban boldoguljanak. Az előadásokkal, személyes tanácsadásokkal és különféle kitelepüléseken már megközelítőleg 300 főt értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában