a becsvölgyei faluházban

2021.07.30. 07:00

Göcseji Hacacáré nyolcadszor

Jövő héten, augusztus 7-én, szombaton nyolcadik alkalommal rendezi meg a Göcseji Hacacárét a becsvölgyei faluházban a Cserta Egyesület. A programot az NKA és a település önkormányzata támogatja.

Mozsár Eszter

A főszervező Kiss-Molnár István, a Cserta Táncegyüttes vezetője elmondta, újdonság lesz a 19 órakor kezdődő, a régi lakodalmakra jellemző Göcseji bolondmenyasszony-táncoltatás, ahol a hagyományőrzést a jótékonysággal kötik össze. A mulatságon egy férfinak öltözött hölgy és egy menyasszonynak öltözött férfi gondoskodik – élő zenekari kísérettel, vőfély közreműködésével – a jókedvről. A bevételt a Remény Gyermekei Alapítvány számára ajánlják fel.

A színpadi bemutatkozásokon, a főzőversenyen és a hétpróbán közel húsz néptáncegyüttes vesz részt. A gyerekeknek kézműves játszóházat szerveznek, valamint a felnőtteket véradásra invitálják. Nem marad el a közkedvelt hajfonóverseny és a folkkocsma sem. A fesztiválon fellép a Csádé zenekar, este pedig a sokadszor visszatérő Kanizsa Csillagai együttes cigányzenével hozza lázba a közönséget.

A szervezők jövőre friss programokkal készülnek. Szeretnék, ha a hasonló kezdeményezések egymást erősítve népszerűsítenék a göcseji hagyományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában