Frissen Zalából

2021.07.13. 12:00

Bátor Jankóval küzdöttek a sárkányok ellen a kanizsai táborban

Tőtős Hortenzia és Tamásné Deme Boglárka a magyar népmesekincs továbbörökítése érdekében alapította meg egy éve a Mesebőrönd társulatot. A jubileum alkalmából nemrégiben az evangélikus templomban tartottak tábort.

Benedek Bálint

Hamar megtelt csillogó tekintetű gyerekekkel a tábor

Fotó: ZH

Bár a koronavírus-járvány miatt nekik sem volt könnyű esztendejük, azt tapasztalták, hogy a mesehallgatásra a nehézségek ellenére is nagy igény van. Hamar megtelt csillogó tekintetű gyerekekkel a tábor.

Hamar megtelt csillogó tekintetű gyerekekkel a tábor
Fotó: ZH

– A program tematikája a kiválasztott népmesék köré épült, ahol a fókuszban a bátorság, az összefogás ereje és egymás segítése állt – fogalmaztak a társulat tagjai. – Így a mesés utazásunk során küzdöttünk Bátor Jankóval a sárkányok ellen, és segítettünk a halászlegénynek visszaszerezni az elveszett sípot. Együtt­éreztünk Lotilkóval, a repülő emberrel, akit megfosztottak szárnyaitól, de akaratereje és szorgalma segítségével újakat épített. Izgalommal kísértük végig, ahogyan a vitézek visszaszerzik a Napot és a Holdat, így pedig minden a helyére került, végül Kolontos Palkóval kacagtunk nagyokat.

A szervezők hozzátették: a néptánc, a népi játékok és a ritmikus mondókák minden résztvevő számára élményt és örömforrást jelentettek. Fontos szerepet kapott még a kézműveskedés, az alkotás, az egymással folytatott párbeszéd minden formája, valamint a kapcsolatkeresés a minket körülvevő világgal. Fejlesztették továbbá a spirituális, érzelmi intelligenciát, valamint önismeretre, az érzések felismerésére és együttműködésre tanították a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában