Frissen Zalából

2021.07.03. 07:00

Baba-mama szobával – Két éven át tartott a Vonyarcvashegy Lidó strandjának fejlesztése

Babamama szoba létesült, illetve új és megújult öltözők, meleg vizes zuhanyzók, zöldterületek és sporteszközök is várják a vendégeket mostantól a balatoni település strandján.

Keszey Ágnes

A megújult strandot Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese és Pali Róbert mutatta be pénteken

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A beruházás során a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán nyert közel 70 millió forint támogatást, valamint 25 milliós önkormányzati önerőt használtak fel, két év alatt.

- Az volt a cél, hogy ne csak három hónapig, hanem egész évben többgenerációs találkozási hely lehessen a Lidó strand – emelte ki Pali Róbert polgármester a fejlesztések tegnapi bemutatóján.

A megújult strandot Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese és Pali Róbert mutatta be pénteken Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

A beruházás részleteit ismertetve a polgármester elmondta, hogy többek között baba-mama szobát és meleg vizes zuhanyzókat alakítottak ki a strandon, de megújultak az illemhelyek (melyekben gyerek-WC-ket is elhelyeztek), felújították az öltözőket, valamint újak is épültek – köztük egy olyan, amely mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető. A sportos és játékos kikapcsolódásra vágyó vendégeket új pingpongasztalok várják, de már strandi sakkozásra is lehetőség nyílik a létesítményben. Ahol immár négy röplabdapálya van, amelyeknél világítás is van, ezért este is lehet rajtuk játszani.

A strandra napárnyékolókat és értékmegőrző szekrényeket is kihelyeztek, illetve kicserélték az összes – közel negyven – hulladékgyűjtő edényt. A kényelmes pihenéshez új asztalok és információs táblák is hozzájárulnak.

A strand megújítását bemutató sajtótájékoztatón jelen volt Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, aki elmondta, hogy az elmúlt években összesen 9 milliárd forintot fordítottak a balatoni strandok fejlesztésére, 120 fürdőhely nyert támogatást. Szólt arról is, hogy megkezdődik a strandfelújítási program újabb fordulója, melyben ismét infrastrukturális és kényelmi fejlesztéseket valósíthatnak meg az üzemeltetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában