Frissen Zalából

2021.07.24. 07:00

A vidék fejlődésének ékes bizonyítéka a becsehelyi minibölcsőde

Szimbolikus jelentősége volt annak, hogy a Cseperedők Bölcsődénél tartotta meg sajtótájékoztatóját a vidék fejlődéséről pénteken Cseresnyés Péter államtitkár és Németh Géza polgármester.

Horváth-Balogh Attila

Németh Géza, Megyeri-Liviczki Lívia bölcsődevezető és Cseresnyés Péter az új bölcsi előtt

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Mert mi is bizonyíthatná ékesebben a vidéki településekre irányuló kormányzati figyelmet, mint Becsehely legújabb büszkesége, a még ünnepélyes átadás előtt álló, két hete működő minibölcsőde? A 120 millió forintos beruházással megvalósuló intézmény építéséhez az állam 96 millió forinttal járult hozzá.

Németh Géza, Megyeri-Liviczki Lívia bölcsődevezető és Cseresnyés Péter az új bölcsi előtt
Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Gratulálok Németh Géza polgármesternek és a képviselő-testületnek azért, mert az elmúlt években számos, a kormány által meghirdetett pályázaton jól szerepelt az önkormányzat, és ahol szükséges volt, ott önrész biztosításával nagy értékű és társadalompolitikai szempontból fontos projekteket sikerült megvalósítani – mondta Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár, országgyűlési képviselő. – Becsehelyen, illetve hála Istennek, egyre több faluban, községben arra törekednek, hogy a fejlesztésekkel növeljék a település lakosságmegtartó erejét, s ez a célkitűzés találkozik a kormányzati szándékkal is. Ennek köszönhetően a választókörzetemet járva, egyre több településen találkozom azzal a jelenséggel, hogy nincsenek üres, eladó házak, mert vagy visszaköltöztek a korábban ott élők, vagy fiatalok telepedtek le a vidéki környezetben. Ez örömteli, hisz’ ezért dolgozunk.

Németh Géza egyebek közt arról beszélt: nyertek támogatást az orvosi rendelő felújítására, eszközbeszerzésre, a faluház energetikai fejlesztésére, helyi piac létesítésére, kerékpárút tervezésére, s ezek mellett több saját erős beruházást is megvalósítottak és mindezt csak 2021-ben. Összesen közel 353 millió forintnyi fejlesztéssel gyarapodott a község, melyet a kormány 257 millió forinttal támogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában