Frissen Zalából

2021.07.22. 06:50

750 millió forintból fejleszti Zalaegerszeg áram- és gázhálózatát az E.ON

Több száz millió forintot fordít Zala megye és Zalaegerszeg áram- és gázhálózatának fejlesztésére az idén az E.ON Hungária Csoport.

Jóna István

Pántya Attila, Gecse Péter, Somodi Gábor és Kocsis Csaba Balázs adott tájékoztatást az E.ON fejlesztéseiről

Fotó: Katona Tibor

Az energiavállalat egyebek mellett gáz- és villamos vezetékeket cserél és újakat épít saját forrásból a városban. Az energiavállalat az idei gáz- és áramhálózati fejlesztésekkel együtt 2015 óta összesen 3,1 milliárd forintot fordított a megyei jogú város energiahálózatának korszerűsítésére. A fejlesztésekről és a jelenleg is folyó munkákról a városházán tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

- Zalaegerszeg számára a lakossági és ipari szolgáltatások fejlesztése egyaránt kiemelt fontosságú. A városban folyó munkálatok ideje alatt arra törekszünk, hogy a lehető legrövidebb ideig okozzunk kellemetlenséget és fennakadást a lakosságnak, és a Polgármesteri Hivatal, illetve az E.ON munkatársainak öszszehangolt munkája nyomán a zalaegerszegiek minél előbb élvezhessék az elkészült fejlesztések előnyeit – mondta Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Az alpolgármester kiemelte, hogy a város jelenleg is zajló és a jövőben tervezett fejlesztéseiben is szoros együttműködésben dolgoznak majd az E.ON szakembereivel. A közös gondolkodásra példaként hozta a Juhász Gyula utcában zajló 500 méteres gázvezeték-rekonstrukciót, amivel a napokban elkészülnek, és visszakerül az önkormányzathoz a munkaterület, hogy az aszfaltozási munkák után megtörténjen a szegélycsere, az ivóvízbekötés, és teljesen helyreállított burkolaton tudjanak közlekedni az ott élők.

Pántya Attila, Gecse Péter, Somodi Gábor és Kocsis Csaba Balázs adott tájékoztatást az E.ON fejlesztéseiről
Fotó: Katona Tibor

Zala megyében évről évre egyre több energiát használnak az ügyfelek. Sokan telepítenek napelemes rendszert, és egyre többen szeretnének a földgázhálózatra csatlakozni. Az E.ON ezért folyamatosan fejleszti a megye és Zalaegerszeg áram- és gázhálózatát, hogy teljesíteni tudja a növekvő igényeket.

– Az E.ON a megyeszékhelyen 675 kilométer hosszú áram- és közel 800 kilométernyi gázhálózati vezetékről gondoskodik – tájékoztatott Somodi Gábor, az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója. – Számunkra az ellátásbiztonság az első, másrészről a fejlesztéseink révén újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatást tudunk nyújtani az ügyfeleinknek.

Pántya Attila, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. szombathelyi üzemvezetője a fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy az áramhálózat 4,5 kilométer vezetékkel és 16 új transzformátorállomással bővül a városban idén. Az áramhálózati beruházások 362 millió forintba kerülnek.

Kocsis Csaba Balázs, az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. nagykanizsai üzemvezetője elmondta, hogy a cég több mint három kilométer gázelosztó vezetéket cserél Zalaegerszegen, 345 millió forint értékben.

Zárásként elhangzott, hogy az önkormányzat és az E.ON kapcsolata a társadalmi felelősségvállalással is erősödik, a cég csatlakozik a város faültetési programjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában