díjátadó

2021.07.11. 15:00

30. alkalommal ünnepeltek a zalai kosárlabdázók

A pandémia miatt a január végi esemény július elejére csúszott, a nagy múltú díjátadón így rendhagyó módon ezúttal a 2020/21-es bajnoki szezonra osztották ki a díjakat.

zaol.hu

Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester a járványnak a város sportjára gyakorolt hatásairól beszélt. Elmondta, hogy az önkormányzat elkészített egy sportkoncepciót, amely az egyéni és a csapatsportágak jövőjét, támogatási rendszerét érinti.

Infrastrukturális fejlesztésként a 20 milliárd forintos beruházásból megvalósuló multifunkciós sport- és rendezvénycsarnokot hozta példának. Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkára úgy fogalmazott, hogy rendkívül feszült szezont hagyunk mögöttünk, melyben a teremsportágak között a kosárlabdázók szinte egyedüliként minden egyes bajnokságot végigjátszottak. A köszöntők után a díjátadó következett, a 2020/21-es szezonban a legjobb női utánpótlás-játékosnak járó díjat Baa Dominika kapta, míg a legjobb felnőtt női játékos díját Miljana Dzombeta érdemelte ki.

A legjobb férfi utánpótlás­játékosnak Simó Bencét választották, a legjobb felnőtt férfijátékos Szabó Zsolt, míg a megyei bajnokság legjobbja Lovas Dávid lett. A legjobb edzőnek a ZTE KK U14-es csapatával ezüstérmet szerzett Németh Csabát választották. A Kosárlabdáért Zala Megyében Díjban dr. Kardos Csaba és Hodola Richárd részesült.

Zárásként Téczeli Tamás, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője és Ádám József, a Bács-Kiskun Megyei Kosárszövetség ügyvezetője adta át dr. Villányi Antalnak, a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elnökének a gyémántdiplomáját, és köszöntötték őt közelgő születésnapja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában