Frissen Zalából

2021.06.18. 07:00

Zalai győzelmek a sárkányhajóversenyen

Mindkét kategóriában zalai győzelem született a vasi településen megrendezett Sárkányhajó Road Show elnevezésű versenyen.

Gyuricza Ferenc

Az amatőr kategória győztese, a zalaháshágyi csapat Fotó: Szendi

Fotó: © Szendi Péter

A premier kategóriában a Nagykanizsai Vízi Sárkányok végeztek az élen, az amatőrök versenyét a Zalaháshágy Sárkányai nevű csapat nyerte.

A verseny a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sárkány­hajó roadshow-­jának e­gyik állomása volt, amelyen 130 versenyző szállt vízre – tudtuk meg Stempin Zoltántól, a zalaháshágyiak edzőjétől. A Bereki Bárkás Egylet Egyesület által szervezett verseny premier kategóriájában három csapat indult, mind zalai.

A győztes Nagykanizsai Vízi Sárkányok mögött a tatai, budapesti és szintén nagykanizsai evezősökből álló Sárkányok csapata ért a célba, míg a harmadik a Stempin Vízisport Mentor lett.

Az amatőrök, azaz családok, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák vagy települési közösségek versenyében kilenc csapat mérte össze tudását, itt megyénket a győztes Zalaháshágy képviselte, a dobogó alsóbb fokaira két körmendi csapat tagjai állhattak fel.

Az amatőr kategória győztese, a zalaháshágyi csapat Fotó: Szendi

– Zalaháshágy Sárkányai kivívták a jogot az országos döntőn való részvételre, ami szeptember 19-én, Szegeden lesz – tette még hozzá Stempin Zoltán. Elmondta azt is: a csapatot azután hívta életre, hogy három éve családjával Budapestről a zalai községbe költözött.

Az egység tagjait a faluban élő, vízi múlttal rendelkező barátaik és családtagjaik, illetve egy vaspöri, a zalaegerszegi katasztrófavédelem kötelékében dolgozó lelkes barátjuk alkotja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában