Frissen Zalából

2021.06.05. 19:00

Útikönyvet kaptak ajándékba a lendvai középiskola tanulói

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Kárpát-medencei útikönyveket ajándékozott a lendvai két tannyelvű középiskola 3. és 4. évfolyamos tanulóinak a Magyar Házak Hálózat és a Trianon Múzeum.

Gyuricza Ferenc

A névre szóló ajándékcsomagot Farkas Csaba, a szombathelyi Őrvidék Ház Kulturális Közösségi Tér vezetője adta át az érintetteknek. Elmondta: a kisebbségben élő Kárpát-medencei magyar közösségek támogatása érdekében alapított Magyar Házak Hálózat egyik célja, hogy a fiatalok ismerjék meg a történelmi Magyarország területén található magyar vonatkozású emlékhelyeket, ezért arra buzdítják őket, hogy esetleges kirándulásaik célpontjai közt kiemelt helyet kapjon Partium, Erdély, Felvidék, Délvidék, Muravidék, Kárpátalja és az Őrvidék is. Az ajándékcsomagot valamennyi olyan, határon túl élő, érettségi előtt álló magyar diák megkapja, akik anyanyelvükön folytatják tanulmányaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában