szakmai előadással

2021.06.09. 17:00

Szombaton tartják a kézműves napot Pusztaszentlászlón

Negyedik alkalommal rendezi meg kézműves napját a közép-zalai településen a helyi önkormányzattal együttműködve az Újhegyi Borbarátok Egyesülete. A szakmai előadást is magában foglaló programot szombaton délután három órakor tartják az Újhegyen.

Gyuricza Ferenc

Minderről Kaj István, a település polgármestere, egyben a szervező civil szervezet elnöke tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a már jól bejáratott program során fazekas-, kovács- és kádárbemutató, illetve kézművesek vására, de rongyszőnyegkészítési lehetőség is várja az érdeklődőket.

Lesznek helyi termelők is, többek között lekvár- és sajtkészítő, mézeskalácsos és méhész, de homoktövisből készült termékek, őshonos gyümölcsfák és rezisztens szőlőoltványok, valamint különböző ajándéktárgyak is várják a látogatókat.

A kulturális műsorban a helyi népdalkör, a Kiszöv Senior Táncegyüttes, a zalaapáti harmonika-zenekar, a Gyéres Műhely, valamint a Binkó Néptáncegyüttes lép fel.

Szakmai előadást Szabó Péter szőlész-borász mérnök tart. A pusztaszentlászlói rendezvényt – amely korlátozás és védettségi igazolvány nélkül látogatható – tűzijáték teszi még színesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában