unicef

2021.06.26. 09:00

Sikeresen szerepelnek a Báthory tanulói a Rajtad áll a jövőd projektben

Az UNICEF Magyarország által harmadik alkalommal szervezett, márciustól novemberig tartó projekt alapvető célkitűzése, hogy felkeltse és erősítse a társadalmi felelősségvállalás érzetét a fiatalokban.

Az UNICEF Magyarország által harmadik alkalommal szervezett, márciustól novemberig tartó projekt alapvető célkitűzése, hogy felkeltse és erősítse a társadalmi felelősségvállalás érzetét a fiatalokban. Idén az ország különböző régióiból öt település csatlakozott a programhoz: Óbuda, Orosháza, Nyíregyháza, Szekszárd és Zalaegerszeg. A Báthory István Technikum fiataljaiból alakult csapat Tóth Vera pedagógus koordinálásával több kiváló programmal pályázott. A projektről és az eddigi eredményekről tartott sajtótájékoztatón Kónyáné Tömpe Lívia igazgató a gyerekek elkötelezettségét, kitartását és kreativitását dicsérte. Gecse Péter alpolgármester kiemelte, hogy a programban való részvétel tudatosabb és közösségben való gondolkodásra sarkallja a fiatalokat. Elhangzott: az idei évben a szervezők az iskolákat szólították meg, a kiválasztott településeknek pedig gyermekbarát címmel kellett rendelkezniük. Az UNICEF három témakört jelölt ki irányként: a gyermekjogokat, a kortárs bántalmazást és a fiatalok mentális egészségét. A Báthoryból a tizedikes tanulók Érzékenyítő projektje, valamint a 11. évfolyamból a Mindenható projekt jutott a legjobb tíz közé. A közös munka az online térben zajlott, a csapatok önálló kutatómunkával, műhelymunkákon formálták projektjüket. A tíz csapatból végül településenként egy maradt, Zalaegerszegről az Érzékenyítő projekt jutott eggyel közelebb a megvalósuláshoz, melyben a gyermekbántalmazás témakörét dolgozzák fel a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában