Frissen Zalából

2021.06.01. 07:00

Saját magát és másokat is véd Salamon László

Salamon László, a Kanizsa Box Klub edzője, ökölvívóbíró számára a koronavírus elleni védőoltás beadásához kétség sem fért. Bár nem kapta el a betegséget, de mivel egy közösség tagja, szeretné védeni mások egészségét is.

Benedek Bálint

Salamon László

Fotó: ZH

A 71 éves szakember szerint a magyarok nagyobb része bízik az orvostudományban és annak fejlődésében, ezért egy pillanatig sem gondolkozik azon, hogy beoltassa magát. Salamon László és családja ugyanezen a véleményen volt, s amint lehetett, felvették a vakcinát, ő például Pfizert kapott, amivel maximálisan elégedett. A hazai kutatók ugyanolyan lelkiismeretes és kitűnő munkát végeznek, mint európai kollégáik. Nem is érti, miért kételkednek néhányan ennyire a szakértelmükben.

Salamon László
Fotó: Benedek Bálint ZH

– A járvány alatt bíráskodtam néhány nemzetközi versenyen, ahol PCR-tesztet végeztek, de szerencsére mind negatív eredményt mutatott – folytatta. – A vírusból az egyetlen kiutat az oltás jelenti, jó lenne, ha a kétkedők is átgondolnák, mit kockáztatnak. A saját egészségem védelme mellett a családom jóléte ugyancsak fontos, nem érdemes kockáztatni és kizárólag a vitaminok erejében reménykedni. Sok gyermeket és fiatal felnőttet is edzek, akikért szintén felelősséggel tartozom. S természetesen bíróként is kötelességemnek éreztem beoltatni magam. Jó lenne, ha végre mindenki megértené, hogy milyen nagy jelentősége van ennek a tűszúrásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában