Frissen Zalából

2021.06.02. 07:00

Pályaorientációs napot tartottak a zalaegerszegi Munkácsy-ban

Pályaorientációs napot tartottak a közelmúltban a ZSZC Munkácsy Mihály Technikumában. A workshopon ezúttal a fodrásztanulók vettek részt minden évfolyamról.

Mozsár Eszter

Egymáson és babákon gyakorolhattak ezen a napon a fodrásztanulók Fotó: ZH

Évek óta hagyomány, hogy az iskola szakmai, úgynevezett pályaorientációs rendezvényekkel segíti a tanulók továbbtanulását, elhelyezkedését, a szakma mélyebb megismerését – tájékoztatott Németh Dezső intézményvezető.

– Az osztályok ilyenkor különféle ipari cégekhez, valamint autószalonokba látogatnak el, a tanulókat mindig szaktanárok kísérik. A helyszíneken a fiatalok képet kaphatnak az adott vállalat működéséről. Minden évben má­sokat keresünk meg, hogy minél szélesebb legyen a paletta. A szakmai napot előbb szerettük volna megtartani, ám a pandémia miatt ez elhúzódott. A látogatások célja, hogy az iskolában, a tanműhelyben megszerzett ismeretei­ket bővítsék a diákok. A duális szakképzésben részt vevők annyival előnyösebb helyzetben vannak, hogy belelátnak a munkavégzés folyamatába, ám a szakmai napokon ők is további cégekkel, új vállalati kultúrával ismerkedhetnek.

Egymáson és babákon gyakorolhattak ezen a napon a fodrásztanulók
Fotó: ZH

A fodrásztanulóknak ezúttal Szombati Gábor, Matics Roland és Tompos Dániel tartott előadást. Mint elhangzott, egy fodrász nemcsak a hölgyek, urak hajviseletét készíti el, hanem amolyan stylistként javasolhat olyan frizurát, amely akár a vendég személyiségét befolyásolja, önbizalmat, harmonikus megjelenést ad. Az iskolában egyébként bevezették a kommunikáció és pedagógia a szolgáltatóiparban nevű tantárgyat. Akik emberekkel foglalkoznak, azoknak nagyon fontos ez az ismeret.

Németh Dezső végül hozzátette, a bemutatón a fiatalok egymáson gyakorolhatták a megszerzett tudást és készítették a szebbnél szebb frizurákat. A szakmai fogásokat Farkas Péter fodrász és borbély mutatta meg nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában