Frissen Zalából

2021.06.20. 15:30

Önzetlenségből jeles! Karkötőkkel segít a menhelynek egy zalaegerszegi kislány

Hatalmas szívéről tett tanúbizonyságot a zalaegerszegi Ady-iskola harmadik osztályos tanulója. A kis Németh Abigél Mária kézzel készít karkötőket, melyeket áruba bocsájt, hogy a befolyt összegből a Bogáncs Állatmenhelyet támogassa.

Rákos Bianka

Németh Abigél Mária Fotó: Rákos Bianka

Abigél – nem meglepő módon – imádja az állatokat. Jelenleg két félős nyuszi gazdája, e mellett édesanyjával hétvégente gyakran járnak a zalaegerszegi menhelyre kutyát sétáltatni. Mint mondta, nemrég mikor ott járt, hallotta, hogy több mint 150 kutyus lakik náluk, viszont pénz szűkében vannak.

Németh Abigél Mária Fotó: Rákos Bianka

- Akkor jutott eszembe, hogy egy kicsit én is tudnék segíteni – tette hozzá a kislány. Mivel Abigél egyik kedvenc elfoglaltsága a karkötőkészítés, így nem volt kérdés hogyan próbál majd segíteni az árva állatokon. Rajzolt egy plakátot, majd saját készítésű ékszereit 250 forintént kezdte árulni ismerősei körében.

- Nagyjából fél órámba telik elkészíteni egyet. Ezek makramé karkötők, a technikáját pedig főleg Youtube videókból tanultam meg – mutatta az egyik elkészült ékszert Abigél, majd félve hozzátette – Ez a darab mondjuk kicsit rövidre sikerült, de például kulcstartónak is kiváló…

Ilyen makramé karkötők készülnek az állatok megsegítéséért Fotó: Rákos Bianka

A kislány azt is elárulta, hogy nagyjából húsz alkotásának talált új gazdát, így egy hét alatt több, mint 3000 forintot sikerült összegyűjtenie.

- A pénzt nemrég anyukámmal közösen vittünk el a Bogáncs Állatmenhelyre. Persze ezzel még nincs vége, hiszen mindenképpen folytatni szeretném – mesélte Abigél.

A jótékony célhoz plakát is készült Fotó: Rákos Bianka

A kislány tanárnője, Márkus Rita elmondta, hogy tanítványa jótékonysági akciója osztálytársait is inspirálta.

- Többen is elkezdtek ugyanilyen karkötőket készíteni. Az egyik csoport egy-két nap alatt nagyjából 6000 forintot, míg a másik, több mint 5000 forintot gyűjtött össze. Nagyon ügyesek és büszke vagyok rájuk, hogy már ilyen fiatalon gondolnak mások megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában