Korai még fellélegezni?

2021.06.21. 09:00

Nem zárható ki a negyedik hullám bekövetkezte

Ahogy az Emmi minisztere, úgy Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere is korainak tartja az örömöt, ami a járvány elmúltát illeti.

Arany Horváth Zsuzsa

A múlt pénteken Nagypáliban lezajlott orvosi konferencián dr. Kásler Miklós miniszter azt ígérte, a magyar járványügyi szervezetek „szárazon tartják a puskaport”, bár bíznak abban, hogy még többen kérik az oltást. Erre int Köcse Tibor is, akinek személyes oka is volt arra, hogy a párját ritkító jelentőségű tanácskozást megszervezte, az Országos Onkológiai Intézet és a tűzvonalban dolgozó Korányi Pulmonológiai Intézet professzorait hívva a községbe. Mint elmondta, a szervezésben Bakler József, a szerteágazó karitatív tevékenységet végző körmendi vállalkozó volt segítségére. A korábbi jó emberi és baráti kapcsolatokat latba vetve sikerült az előadókat megnyerni, akik közérthető, olykor jó szándékkal, figyelemfelhívó okokból sokkoló módon irányították érzékenységünket a koronavírus-világjárvány súlyosságára, a megbetegedések bizonytalan kimenetelére és nem utolsósorban az egészségügyben, azon belül is a Covid-osztályokon dolgozók energiáinak végességére.

- A járvány megláttatta velünk azt, hogy a felfokozott, napi eredményeket, sikereket, élményeket hajszoló, B tervet nem ismerő életritmusunk nem tartható fenn – mondta Köcse Tibor, aki nem győzi a községében élőket óvni, figyelmeztetni, egyelőre ne lazítsanak túlságosan. A világ beláthatatlan átalakulásának bemutatásában pénteken segítségére volt régi barátja, dr. Steier József, a benini Abomey-Calavi Egyetem vendégprofesszora, aki az orvosok után a klímaváltozásról, hatásai lehetséges tompításáról szólt a rendezvény közönsége előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában