Frissen Zalából

2021.06.01. 11:30

Méretes pontyok akadtak horogra Kustánszegen

A szervezők szerint kifejezetten jól sikerült a göcseji településen elmúlt hét végén megtartott nyílt nevezéses horgászverseny, egyes résztvevők azonban már nem voltak ennyire elégedettek. Összesen 260 kilogrammnyi halat fogtak, ennek mintegy ötödét egyetlen horgász nevéhez kötődik.

Gyuricza Ferenc

A képünkön látható Nagy Ferenc nyerte a Göcsej Horgászegyesület hagyományos nyílt nevezéses halfogó versenyét, a Lentiből érkezett horgász összesen 54,4 kilogrammnyi halat vett ki a vízből.

A Göcsej Horgászegyesület által meghirdetett versenyre 47 felnőtt és három gyermekkorú horgász nevezett, vagyis a kijelölt horgászhelyek többségét el is foglalták a résztvevők. Közülük azok jártak jobban, akik a mintegy 15 hektáros tó nyugati oldalára kerültek, a széljárás miatt ugyanis azon a részen – különösen a sekélyebb vízben – jobban kaptak a halak. A Lentiből érkezett nagy Ferenc egymás után emelte ki a vízből a halakat – ottjártunkkor két körülbelül négy kilós pontyot, valamint két szépen fejlett keszeget mérlegeltek nála –, de a lendvai Tomaz Lebarnak is ezen a partszakaszon sikerült közel ugyanezen időpontban egy több mint öt kilogramm tömegű pontyot megakasztania. Néhány horgászhellyel odébb viszont arra panaszkodtak a horgászok, hogy az elmúlt napok esőzései és a borús időjárás miatt a mélyebb mederszakaszokon még hideg a víz, s nemhogy a pontyok, de az apróhalak sem kapnak.

A képünkön látható Nagy Ferenc nyerte a Göcsej Horgászegyesület hagyományos nyílt nevezéses halfogó versenyét, a Lentiből érkezett horgász összesen 54,4 kilogrammnyi halat vett ki a vízből.
Tomaz Lebar egy 5,185 kilogrammos ponttyal
Fotó: Gyuricza

A hét és fél óra időtartamú versenyt a már említett Nagy Ferenc nyerte 54,420 kilogrammal. A második helyen Zsemberi József végzett 21,965 kilogramm összteljesítménnyel, a harmadik Szak Tibor lett 18,825 kilogrammal. A legnagyobb halat – egy 8,95 kilogramm tömegű pontyot – Simon Martin fogta, ő különdíjat kapott. A gyermekek versenyét Báránkó Benedek nyerte 3,545 kilogrammal, a második helyen Bardócz Kitti végzett 0,985 kilogrammal.

A verseny befejezését követően – a már kialakult helyi szokásoknak megfelelően – közvetlenül a tó mellett felállított kopjafánál megemlékezést tartottak az elhunyt horgászok tiszteletére. Az egyesület elnöke, Geráth Sándor lapunknak elmondta: 1988-as megalakulásuk óta 57 horgásztársuk hunyt el, legalábbis ennyiről van tudomásuk. Az elmúlt egy év során hat társukat veszítették el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában