Frissen Zalából

2021.06.01. 10:00

Közösségi munkát szerveztek a pusztaszentlászlói horgásztónál

Az élményteli horgászat lehetőségének biztosítása, illetve a tó környezetének rendezése érdekében szervezett közösségi munkát tagjai számára az elmúlt hét végén a Haladás Horgász Egyesület.

Gyuricza Ferenc

Takács Norbert (balról), Takács Lóránt Mihály és Kovács József egy felújított kiülőt betonoz le az egyik horgászhelyhez

Fotó: Gyuricza

A főbb feladatok között szerepelt a horgászhelyekre padok, kiülők telepítése, melléjük tűzrakó helyek létesítése, de a tóparti növényzet gondozására, valamint az elhabolódás elleni védelemre is nagyobb energiát fordítottak. Dr. Jandó Zoltán, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: vannak visszatérő feladatok – a partszakasz megóvása, az elhabolódás elleni védelem folyamatosan ad munkát, mint ahogy a növényzet gondozása is – de vannak tevékenységek, amelyeket csak egyszer kell megoldaniuk.

Takács Norbert (balról), Takács Lóránt Mihály és Kovács József egy felújított kiülőt betonoz le az egyik horgászhelyhez
Fotó: Gyuricza

– Ez utóbbiak közé tartozik a tó körüli tanösvény kitáblázása – mondta az elnök. – Egyre többen látogatnak el hozzánk ugyanis rekreációs céllal, főleg mióta az új hidat átadtuk, s nekik is szeretnénk kedvezni, a tanösvény ezt a célt szolgálja. A horgászhelyekhez telepített 12 felújított pad vagy kiülő telepítése ugyancsak kényelmi szempontok miatt történik, ezeknek a túrázók éppúgy hasznát veszik, mint a horgásztársak. Elvégeztük a saját kis fenyőültetvényünkön szükséges munkálatokat is, szükség esetén innen tudunk fákat áttelepíteni a tópartra –tájékoztatott dr. Jandó Zoltán.

Szólt arról is, hogy folyamatban van egy horgászhely kialakítása mozgáskorlátozottaknak – erre az egyik hazai szupermarketlánchoz benyújtott sikeres pályázatuk teremtette meg az anyagi forrást –, míg a Magyar Országos Horgász Szövetség eszközpályázatának köszönhetően hamarosan egy teleszkópos ágvágót, illetve az immár évek óta halneveldeként működő, jelenleg pontyokkal és csukákkal teli Alsó-tóhoz egy levegőztető berendezést kapnak.

– A rendezvényeinket is szervezzük már, az éves tag­gyűlésünket júniusra tervezzük – folytatta az elnök. – A tavaszi egyesületi versenyünk idén biztosan elmarad, hiszen azt hagyományosan május elején szoktuk megtartani, viszont a 24 órás versenyünk megrendezésével már számolunk, nagy valószínűséggel augusztus első hétvégéjén tartjuk. Őszre pedig pergetőversenyeket tervezünk, hamarosan azokról is konkrétabb információkat tudunk már közölni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában