Frissen Zalából

2021.06.03. 07:00

Keszthelyen különleges látvánnyal készülnek a nyári szezonra

Változatos, színes virágágyak díszítik majd a szezonban a Balaton fővárosának közterületeit. A növényeket az elmúlt napokban ültették el.

Péter B. Árpád

Laczkó Mária kertészmérnök-igazgató irányításával ötezer tő nyári virág került Keszthely utcáira és tereire

Fotó: Péter B. Árpád

Mint arról az önkormányzat tájékoztatott, a tervezés során figyelembe vették az ökológiai adottságokat, és azoknak megfelelően csoportosították a virágágyakat. Kisebb foltokban összeállított rózsaszín és lila vezérnövényeket ültettek, amelyek mellé kék, sárga és fehér virágok társulnak kiegészítésül.

Laczkó Mária kertészmérnök-igazgató irányításával ötezer tő nyári virág került Keszthely utcáira és tereire
Fotó: Péter B. Árpád

A VÜZ Kft. munkatársai a múlt héten például a polgármesteri hivatal előtt színkeveréssel vetett fehér, piros, rózsaszín és lila vízifuksziákat helyeztek a földbe, összességében pedig ötezer tő palántát ültettek el városszerte, Laczkó Mária igazgató irányításával.

Nagy Bálint polgármester azt mondta, ebben a munkában is az vezérli az önkormányzatot, hogy a városlakók és az ide érkezők jól érezzék magukat Keszthelyen, s örömüket leljék a gyönyörű virág­ágyakban.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/igy-keszulnek-a-nyari-szezonra-keszthelyen-5121130/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában