rendezvény

2021.06.11. 15:00

Jubileumot ünnepelt az 50 éves Göcsej Kapuja Bak Óvoda és ÁMK

A rendezvényen a kisgyermekek adtak műsort, a vendégeket Farkas Tamás polgármester köszöntötte.

zaol.hu

A Zalaegerszegtől 10 kilométerre található településen 1970-ben nyitotta meg kapuit az óvoda. Az épületet 1930-ban építették, előtte iskola és szolgálati lakás volt. Többször felújították, legutoljára 2014-ben renoválták, tavaly pedig az udvart szépítették. A településvezető elmondta: a pandémia miatt 2020-ban nem tudták megünnepelni méltó módon a fennállás félszáz éves évfordulóját, így most pótolták.

A viszonylag szűk körben tartott rendezvényen a jelenlegi dolgozók mellett a korábbi munkatársakat, a képviselő-testület, valamint az óvodát fenntartó Baki Köznevelési és Közművelődési Társulás tagjait, a szomszédos települések polgármestereit látták vendégül. Az intézményhez tartozik még Csatár, Sárhida és Bocfölde egycsoportos óvodája. A Baki Székhelyóvoda két csoportban 47 gyermeket fogad jelenleg, akikre öt óvodapedagógus, három dajka és egy pedagógiai asszisztens vigyáz.

2018-ban elnyerték a Zöldóvoda, 2019-ben pedig a Madárbarát óvoda címet. Az előző nevelési évben részt vettek a Boldog óvoda programban, tavaly óta pedig a Biztonságos óvoda cím birtokosai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában