Frissen Zalából

2021.06.11. 06:50

Indul a huszadik szezon az egerszegi AquaCityben, kérték hogy ne legyen szükség igazolványra

Pénteken nyitja meg kapuit a megyeszékhelyi AquaCity élményfürdő, amelyet összesen 47 millió forintos ráfordítással újítottak fel az elmúlt hónapokban. Az idei nyári programról Balaicz Zoltán polgármester és Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője csütörtökön a helyszínen számolt be a sajtónak.

Arany Horváth Zsuzsa

Bánhegyi Péter és Balaicz Zoltán a strandmedence teraszán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az élményfürdő a 20. szezont kezdi meg június 11-től. Idén is lesz nyári tábor alsó tagozatos gyerekeknek, a tematikus hét végéken retró napot, családi napot, sportnapot, strandröplabda-bajnokságot terveznek a szervezők. Négy új átöltözőkabinnal bővült a 7,5 hektáron elterülő létesítmény, ahol a strandmedence teraszán televíziókon lehet követni az aktuális sporteseményeket. A megyei könyvtár szombatonként működteti a strandkönyvtárat.

Bánhegyi Péter és Balaicz Zoltán a strandmedence teraszán
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A számítógépes kasszarendszer egyszerűsíti a beléptetést és az Egerszeg Kártya használatát. A belépésre a már tavaly alacsonyabbá tett árakon nyílik lehetőség idén is. A polgármester jelezte, a járványhelyzet miatt az utazásról lemondani kényszerülő zalaiaknak szeretnének az élményfürdő lehetőségével segíteni. A vendégek fele helyből érkezik, de az érdeklődés jelzi, hogy ismerik az egerszegi AquaCityt külföldön is.

Mivel a jelenlegi rendelkezések szerint a fürdőbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, Balaicz Zoltán levelet írt Kásler Miklós és Gulyás Gergely miniszternek, kérve, vizsgálják felül az épített fürdőkre vonatkozó szabályokat, hogy az AquaCity esetében ne legyen szükség az igazolásra, hiszen nagy területű szabadtéri strandról van szó. Idén még, épp emiatt elmarad az augusztusban már megszokott jótékonysági főzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában