pályaorientációs tábor

2021.06.23. 09:00

Hetedik alkalommal szervezte meg Kisinas táborait a ZMKIK

A pályaválasztás előtt álló 6–7. osztályos diákoknak szóló ötnapos pályaorientációs táborokat a megyeszékhelyen és Nagykanizsán rendezik.

zaol.hu

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tárgyalótermében 10 lány és 12 fiú részvételével kezdődött a Kisinas tábor első zalaegerszegi turnusa, ahol az ismerkedés mellett motivációt is kaptak a gyerekek, hogy kellő nyitottsággal vegyenek részt a szakmák megismerésében.

A megyeszékhelyi táborba kilenc zalaegerszegi és három vidéki iskolából, Zalalövőről, Zalaszentivánról és Zalaszentgrótról érkeztek gyerekek. Bangó-Rodek Viktória, a ZMKIK stratégiai koordinátora elmondta: a tábor ideje alatt megpróbálnak megismertetni minél több szakmát a diákokkal.

A céglátogatások mellett kézműves-foglalkozások, játékos szakmabemutatók, csoportfoglalkozások is színesítik a tábori programot. A szervezők arra is figyelnek, hogy a közös programok mellett külön a lányoknak és a fiúknak is kínáljanak alternatívákat.

Így amikor a fiúk az építőiparral, gépiparral ismerkednek, addig a lányok kézműveskednek vagy a szépészeti ágazattal foglalkoznak. De volt olyan is, hogy egy lány inkább a gépészet iránt mutatott érdeklődést, míg egy fiú a fodrász szakma iránt.

Bangó-Rodek Viktória kiemelte, a tábor elsődleges célja, hogy a gyerekek közül minél többen a szakképzésben gondolkodjanak a továbbtanulásukkal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában