Frissen Zalából

2021.06.29. 07:00

Előadást is tartottak a baglyokról Pákán

Újabb izgalmas eseménnyel bővült a Pákai Természetbarát Klub programjainak palettája.

Korosa Titanilla

Schneider Zoltán biológus, az alapítvány munkatársa az előadására élő „szemléltetőeszközt” is hozott

Fotó: Fülöp Veronika

Az elmúlt héten az orosztonyi Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány munkatársa és önkéntesei érkeztek Pákára, hogy a település templomában elhelyezett költőládát ellen­őrizzék, illetve egy interaktív előadáson a résztvevőket is megismertessék a baglyok érdekes világával.

Az előadás során a Magyarországon honos fajokról hallhatott az érdeklődő közönség részletesebben, kitérve az évszázadok során átalakult élőhelyekre, illetve a madarakat érő környezeti és humán behatásokra, amelyek a populáció mortalitását jelentősen befolyásolhatják.

Schneider Zoltán biológus, az alapítvány munkatársa az előadására élő „szemléltetőeszközt” is hozott
Fotó: Fülöp Veronika

Szó volt még az alapítvány munkájáról, küldetéséről, illetve egy macskabaglyot is bemutattak. Az előadást követően az alapítvány munkatársai ellenőrizték a templomtoronyban lévő költőládát, ahol öt gyöngybagolyfiókát találtak. Így elmondható, hogy ez az év sikeresnek számít a helyi populáció szempontjából. A fejlettebb fiókák várhatóan 2-3 héten belül elhagyják a fészket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában