jövő munkahelye

2021.06.06. 07:00

Automatizált raktár alapkövét tették le Zalaegerszegen, a Flex Zala Automotive területén

Az eseményen Péter Ágota, a Flex magyarországi alelnöke beszédében visszatekintett zalaegerszegi tevékenységük 1994-es kezdetére, s elmondta: az itteni gyáregység a vállalatcsoport legjelentősebb autóipari központja és a régió legnagyobb munkáltatója lett.

zaol.hu

A raktárépítéssel kapcsolatban emlékeztetett, hogy május 4-én 8,7 milliárd forintos, kormányzati támogatással megvalósuló beruházást indítottak el, melynek révén 120 új munkahelyet hoznak létre a megyeszékhelyen. Ennek a beruházásnak az egyik jelentős és látványos állomása a logisztikai fejlesztés elindítása. A 26 000 doboz és 1500 raklap tárolására alkalmas, teljesen automatizált raktár csúcstechnológiával lesz ellátva, a tervek szerint 19 robot fogja az anyagokat mozgatni az épületben.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a jövő munkahelyének nevezte a Flexet, amely jól kezelte a pandémiás időszakot. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte: az önkormányzat és a cég kapcsolata az eltelt 27 évben is jó volt, de igazán szorossá és együttműködővé az elmúlt években vált. A Flex közel egymilliárd forintos iparűzési adóbefizetése nélkül a város stabilitása és gazdasági biztonsága sem lenne olyan, amilyen napjainkban. A várhatóan fél év alatt elkészülő, 1800 négyzetméter alapterületű raktárt Bekk Róbert, a Flex Zala Automotive gyáregység raktárvezetője mutatta be videós prezentációjában. Az eseményen jelen volt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is, ők a cég és a város vezetőivel együtt helyezték el az időkapszulát és az épülő raktár alapkövét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában