Frissen Zalából

2021.06.10. 11:30

A kultúrában és a művészetekben jeleskednek – Kiválóságokat ismertek el Keszthelyen

Idén is köszöntötte a Goldmark Károly Művelődési Központ (GKMK) a keszthelyi általános iskolák pedagógusai által kiválasztott, a kultúra terén és a művészetekben kiemelkedő diákokat.

Péter B. Árpád

Jövőt építő kapcsolat. A fiataloknak az ajándékcsomagokat Vozár Péterné és Osvald Bálint adta át

Fotó: önkormányzat

Majdnem nyolcvan fiatal kapott elismerő oklevelet és ajándékcsomagot, benne a Csengey Ágota által szerkesztett Kincses Keszthely című játékos, mesés útikönyvvel. A diákokat a hivatalos ceremónia után a Hahó együttes koncertje várta.

– Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a városunkban tanuló, kiemelkedő módon teljesítő, aktív, szorgalmas, példamutatóan tevékeny és Keszthely város nevét öregbítő diákokat elismerjük és megköszönjük fáradhatatlan munkájukat – szögezte le Vozár Péterné alpolgármester, azt kívánva, hogy a fiatalok leljék mindig örömüket tevékenységeikben, tanulmányaikban, és legyenek részesei Keszthely kulturális életének.

Jövőt építő kapcsolat. A fiataloknak az ajándékcsomagokat Vozár Péterné és Osvald Bálint adta át
Fotó: önkormányzat

Osvald Bálint, a GKMK igazgatója felelevenítette, a jutalmazás hagyománya hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Általában karácsony előtt szokták vendégül látni az iskolák által kiválasztott tehetségeket, de most a pandémia miatt csúszott az időpont, és praktikusan a város napjához, illetve a tanév zárásához kötötték.

– A kultúrához való kötődést szeretnénk ezzel a rendezvényünkkel is erősíteni – mondta Osvald Bálint –, megköszönve a gyerekek és indirekt módon a mögöttük álló szülők egész éves munkáját, hiszen mindannyian energiát, időt fektetnek valamilyen művészeti tevékenységbe. Ezek a fiatalok jó eséllyel előbb-utóbb közönségként, de az is lehet – és ezt kívánatosnak is tartjuk –, hogy fellépőként, szereplőként érkeznek majd hozzánk, így ez a rendezvény egyfajta jövőt építő kapcsolódási pont is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában