Frissen Zalából

2021.05.22. 09:00

Zalakaroson és Lentiben is kinyitotta kapuit a fürdő

Ahogy nő az oltottak száma és az átoltottság, úgy lazít a kormány a koronavírus- járvány miatt bevezetett korlátozásokon. Ennek eredményeként tegnap ünnepélyesen megnyithatta kapuit a zalakarosi és a lenti fürdő is – amivel kezdetét vette az idei idegenforgalmi szezon.

Horváth-Balogh Attila, Korosa Titanilla

Az új szezon sikerére koccintott a Zalakarosi Fürdő megnyitóján Podlovics Péter (balról), Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke, Manninger Jenő, dr. Sifter Rózsa és Novák Ferenc Fotó: Szakony Attila

Az ünnepélyes szezonnyitás, illetve az, hogy egyáltalán sor kerülhetett arra, nagy öröm a zalakarosiak számára, hiszen a fürdő tavaly november óta kényszerűen zárva tartott a járvány miatt.

Szimbolikus, hogy az eseményen elsőként dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott mondott beszédet.

Az új szezon sikerére koccintott a Zalakarosi Fürdő megnyitóján Podlovics Péter (balról), Bene Csaba, a
megyegyűlés alelnöke, Manninger Jenő, dr. Sifter Rózsa és Novák Ferenc Fotó: Szakony Attila

- Ma már országosan közel járunk az 5 millió fős beoltottsághoz, és hiszem, hogy a hét végén el is érjük azt – szögezte le dr. Sifter Rózsa, aki a megyei oltási munkacsoport vezetője is. – Ezzel a bevezetett járványvédelmi intézkedések további lazítására nyílik lehetőség. A kormány azon dolgozik, hogy az élet újraindításával párhuzamosan a turisztikai ágazat is magára találjon. Hiszen ez egyszerre szolgálja az emberek kényelmét, szellemi- testi jólétét, ugyanakkor a gazdaság számára is kulcsfontosságú a szektorból származó bevétel. Nemrég még csak remélni tudtuk, hogy a védőoltások egyszer majd kinyitják a bezárt intézmények, iskolák, színházak, mozik, templomok, szállodák, fürdők ajtajait. Most már abban is bízhatunk, hogy életünk kedvenc helyszínei újra megtelnek látogatókkal, jókedvvel, vidámsággal a hosszú bezártság után. A zalakarosi fürdő vezetőségének és dolgozóinak kívánom, hogy ezt a szép létesítményt vendégeik révén tegyék újra az ország egyik legkedveltebb fürdőhelyévé.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: Zalakaros töretlenül fejlődik, miközben kitartóan őrzi kedves, barátságos hangulatát, ezért keresik fel szívesen az emberek a várost újra meg újra.

Novák Ferenc polgármester rámutatott, az elmúlt évben a nehézségek ellenére Zalakaros piaci pozíciói folyamatosan erősödtek; a belföldi turizmust tekintve 3. lett a fürdőváros, a külföldi vendégek száma alapján kilencedik, összesítésben pedig negyedik. Emögött a polgármester szerint kemény munka, kiváló marketing volt.

 

Podlovics Péter, a fürdő vezérigazgatója pedig azt mondta: a kényszerű, több hónapos zárvatartás időszakában jelentős felújítások zajlottak a Zalakarosi Fürdő területén, melyek még esztétikusabbá, komfortosabbá teszik a létesítményt. Emellett kidolgoztak egy új belépőjegyrendszert, melynek eredményeként a korábbi, 79- féle belépőjegyet 6 váltotta. Ennek köszönhetően számos beléptető kaput leszerelhettek a belső térben, ezzel is szolgálva a vendégek kényelmét.

A minap a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiaparkban is sajtóbejárást tartottak, ahol zajlik a fedett fürdő 2,4 milliárd forint értékű fejlesztése.

- A termálfürdő meghatározó a város fejlődésében, gazdasági életében – kezdte Horváth László polgármester. – 2019-ben a Thermal Hotel Balance szálloda több mint 24 ezer szobaéjszakát számolt, és 47 ezer felett volt a vendégéjszakák száma, a fürdőt pedig több mint 300 ezer vendég kereste fel. Sajnos tavaly közbelépett a koronavírus- járvány, de közben folyamatban van a fedett fürdő modernizálása. A cél az, hogy a 20 hónapra méretezett beruházás megvalósuljon és utána versenyképesebb, vendégbarát fürdővel tudjuk fogadni a látogatókat.

Kárpáti Zoltán, Horváth László és Vigh László a lenti fürdőben az épülő főbejárat előtt Fotó: Korosa

Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a fedett fürdőn a februári munkaterületátadás után folyamatosan zajlanak a munkák. Megújul a főbejárat, a belső térben világítástechnika, a vizesblokk, a fürdőtérben a medencecsarnok új fali- és járófelületet, a tan- és a gyógyvizes medence új burkolatot, az úszómedence pedig új technológiai elemet kap. Bővül az étterem, és közvetlen utcai kapcsolattal rendelkező Tourinform irodát alakítanak ki. A beruházás fontos eleme az egyedülálló oxigénterápiás szolgáltatás, ami például a poszt-Covid-tünetek kezelésében is segítséget nyújt.

Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a négycsillagos szálloda megépítésével és a jelenleg zajló fürdőfejlesztéssel együtt mintegy 6 milliárd forint értékben valósul meg beruházás Lentiben a többi fejlesztés mellett. Mindezekkel Lenti a régió fontos hazai központjává válhat, illetve a határon túli osztrák, szlovén és horvát közösségeket is megszólítják.

A munkálatok a fedett fürdő medencéit érintik, a többi szolgáltatás, így a fedett élményfürdő és a szaunacentrum, a szabadtéri strand, az energiapark, valamint a Thermal Hotel Balance szálloda is tegnap megnyitott a járványügyi előírásoknak eleget téve. Kárpáti Zoltán elmondta, hogy a fürdőbe a tavalyinál kedvezményesebb árú belépővel léphetnek be a vendégek, mellettük – már az első napon – érkeztek bérletesek is. A szabadtéri medencék közül majdnem mindegyik üzemel, kivéve a beach medencét, mely a korábbi gyakorlatnak megfelelően júniustól áll majd a fürdőzők rendelkezésére. Pénteken a hotelbe is megérkeztek az első vendégek közel hetvenen, ugyanakkor tudható, hogy a pünkösdi hétvégére telt házhoz közeli a foglalások száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában