Frissen Zalából

2021.05.06. 16:00

Tündérország fotókon: Fityeház életét örökíti meg Boros Károlyné

Szülőfaluja, Fityeház természeti kincseit és a vidéki élet csodáit fotózza Boros Károlyné. A lokálpatrióta hölgy ezer szállal kötődik a településhez, s az örömmel készített fényképeit a Facebookon is megosztja.

Benedek Bálint

Gólya a határban. Boros Károlyné figyelmét semmi sem kerülheti el Fotó: ZH Archívum

– Néhány év kivételével életem fél évszázada Fityeházhoz köt, számomra ez a világ közepe – fogalmazott Boros Károlyné, a Kanizsa Fotóklub tagja. – No nem azért, mert nem láttam szebb vagy érdekesebb helyeket, de az az érzés, ami ideköt, semmivel sem helyettesíthető. Ezért is adtam a közösségi oldalamon az albumomnak Juhász Gyula versének ihletése alapján a Tündérország címet.

Lakóhelyem változásai naponta meglepetéssel szolgálnak. Fotózásaim során szeretném megfigyelni ezeket a különleges pillanatokat, változásokat. Megható a helyi közösség tagjainak kapcsolata egymással. Szerencsére egyre több fiatal költözik a falunkba, ünnepek alkalmával szépítik, csinosítják a közösségi tereket, ezzel a járvány idején is azt üzenik: odafigyelnek, s bármikor kérhetünk segítséget, ha úgy érezzük, szükségünk van rá.

Gólya a határban. Boros Károlyné figyelmét semmi sem kerülheti el
Fotó: ZH Archívum

Nemrégiben a húsvéti dekorációt fényképezte, amikor szomszédasszonya kiszaladt a házukból egy tál festett tojással, és megkérte a fa körül játszadozó gyermekeket, hogy azt is tegyék fel a fára. Boros Károlynét örömmel töltötte el, hogy ennyire figyelmes, segítőkész környezetben élhet.

Hozzátette: fontosnak tartja az életképeket is, azokkal lehetősége adódik bemutatni közösségük hétköznapjait. Kedvencei közé tartozik még a lakókörnyezetük változásának bemutatása, ebben az esetben nyomon követhető a táj és a lakóépületek változása. Nincs két egyforma kép ugyanarról a dologról. Ez az igazi kihívás, másként meglátni ugyanarról a helyről egy-egy naplementét vagy éppen egy lengedező fűszálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában