Frissen Zalából

2021.05.26. 07:00

Pünkösdi szuperhősöket kerestek Hévízen

Hosszú idő után ismét megtelt élettel a fürdőváros: Hévíz a pünkösdi szuperhős kihívás idején olyan képet mutatott, mint a pandémia előtti „békeidőkben”.

Péter B. Árpád

Az óriás képkirakó a Hévízi-tavat népszerűsítette

Fotó: Péter B. Árpád

A város egészét behálózó játékot a Hévízi Vállalkozók Egyesülete (HVE) szervezte. Tizennégy helyszínen tehették próbára ügyességüket, leleményességüket a 2-4 fős csapatok, jellemzően családok. Volt, ahol spinning bringára kellett pattanni, máshol fekvenyomás volt a feladat, de volt a kínálatban sörivás, versírás, íjászat, agancsra dobás, kvízjáték és iszapos kincskeresés is. Akik öt állomást teljesítettek, azokat a Tourinform-iroda előtt felállított szerencsekeréken kipörgethető, garantált ajándékok várták, a nyolc igazoló matricát gyűjtők pedig sorsoláson vettek részt, a fődíjak között kétéjszakás szállás- és éttermi ajándékutalvány is volt.

Az óriás képkirakó a Hévízi-tavat népszerűsítette
Fotó: Péter B. Árpád

– Hittünk abban, amit kitaláltunk – mondta Morvai Anikó, a HVE elnöke –, de amit tapasztaltunk, jóval meghaladta a várakozásainkat. Külön öröm volt, hogy a helyiek, környékbeliek is eljöttek játszani, mellettük pedig sok távolabbról érkező család felkerekedett, jó néhányan kifejezetten ezért a programért jöttek Hévízre, majd maradtak estére is vacsorázni, fagyizni, sétálni. Nagyszerű érzés volt ennek részese lenni.

Az érdeklődésre jellemző, hogy nem sokkal dél után már elfogyott a helyszíneknek kiosztott 100-100 igazoló matrica, amit a játék menetlevelébe kellett gyűjteni. A szervezők ezt a problémát gyorsan áthidalták, gyorsan elkészült házilag az utánpótlás.

Mátrai Gabriella, az egyik csatlakozott üzlet tulajdonosa a nap végén közösségi oldalán osztotta meg érzéseit. Mint jelezte, nem várt túl sokat, de vitt magával olvasnivalót – amit aztán nem tudott elővenni…

– Szó szerint kígyózó sorok álltak, türelmesen, mosolyogva – fogalmazott a vállalkozó. – Gyerek-szülő csapat volt a többség, de jöttek nagyon helyes párok, fiatalok, idősebbek, oroszok, amerikai-magyar kombi család, s érkeztek Fehérvárról, Nemesgulácsról, Egerszegről is. Délután 3 órakor néztem először az órára, addig enni-inni se volt idő. Ez a program arra bizonyíték, hogy a dolgokat lehet szimplán csinálni, és lehet rendszerben, összefogassal, ahogyan ma, amikor nem sétálgattak az emberek, hanem egyenesen repkedtek. Ha ezt következetesen fenn tudjuk tartani, lendülettel, vidámsággal, úgy érzem, egészen rendkívüli kifutása lehet ennek, és Hévíz magasabb szintre kerülhet, mint ahol valaha volt.

Morvai Anikó mindehhez hozzátette: a pünkösdi kihívás kedvező tapasztalataira alapozva jövőre még nagyobb rendezvénnyel szeretnék megörvendeztetni a térségbelieket és a város vendégeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában