Frissen Zalából

2021.05.08. 16:00

„Pegabusz” parkolhat a sormási játszótéren

Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a Petőfi utcai parkban egy interaktív játszóteret építsen. Legutóbb beszereztek egy leselejtezett autóbuszt, melynek megjelenéséről a gyerekek egy pályázaton dönthettek.

Benedek Bálint

A forgalomból kivont Ikarus 415-ös végső parkolóhelye már elkészült, játékelemként kelhet új életre Fotó: ZH

Mint korábban beszámoltunk róla, az egyik kanizsai gyorsétterem egy játékeszközt ajánlott fel adományként a sormási önkormányzatnak. A kombinált játékelemet némi felújítást követően építik be a parkba. Neubauer Tibor polgármester hozzátette: ezenkívül egyéb játszótéri elemeket is telepítenének.

- Felismertük, hogy az ifjúságnak jelenleg nincs olyan közösségi tere, ahol biztonságosan összegyűlhetnének – folytatta. – Ennek megoldásaként jött az ötlet, hogy vásárolunk egy forgalomból kivont autóbuszt, melynek egyenes a padlózata, jól használható. Ebben kialakíthatunk egy olyan pontot, ahol a kisgyerekek mellett a tinédzserek is hasznosan tölthetik az idejüket. A busztársaság segítségével a már forgalomból kivont, Ikarus 415-ös alacsony padlós, korábban helyi járatként szolgált járművet fixen telepítjük, az alapozás már elkezdődött.

A forgalomból kivont Ikarus 415-ös végső parkolóhelye már elkészült,
játékelemként kelhet új életre Fotó: ZH

Mindez azt jelenti, hogy mozgásképtelenné tesszük a buszt, onnan azt elmozdítani nem lehet. A belső kialakításával kapcsolatban több terv is felvetődött. Az ülések átforgatásával, asztal beszerelésével boxokat alakítanánk ki, ahol a társaságok összejöhetnek. Az elképzelések között szerepel még csocsóasztal-beszerzés, valamint vidám szelfilehetőséget is kialakítanánk. A fiatalok körében végzett közvélemény- kutatás eredményeként ingyenes wifi-pontot is telepítünk, s hozzá telefontöltő állomásokat biztosítunk.

A polgármester elmondta: a busz festésének és nevének kitalálását is a gyerekekre bízták, akik egy pályázat keretében döntöttek. A legszebb rajzot Turai Teodóra Vanessza készítette, aki Vízipók, csodapók mesés világát jelenítené meg, de Neubauer Emma és Török Boglárka mesés figurái is felkerülnek a járműre. A legtalálóbb név Tóth Réka Anikó szerint a „Pegabusz” lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában