Közlekedés

2021.05.24. 11:00

Körforgalom épül a 71-es út rossz hírű kereszteződésében Keszthely határában

Már megkezdődött a 71-es főút Rezi úti csomópontjának átépítése, a beruházás részleteiről szóló sajtótájékoztatón Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta: régi terv válik valóra ezzel, az itt áthaladó forgalom intenzitása indokolja a körforgalom kialakítását.

ZH

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere hozzátette: ez a beruházás nemcsak a város, de az egész térség számára fontos és jelentős fejlesztés. Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője ismertette a részleteket: közel 600 méternyi útszakaszt érint az átalakítás. A munkálatok során 181 méter hosszú kerékpárutat is kialakítanak a bringások biztonságos áthaladására, illetve megújul a közvilágítás is. A nettó 340 millió forint költségű beruházás a tervek szerint októberre készül el, addig számítani kell forgalomkorlátozásokra is. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint az első ütemben július közepéig a 71-es számú főút déli oldalát, valamint a Rezi útnak a főúttól délre eső szakaszát zárják le. A 71-est a Várvölgyi és a Hévízi úti körforgalom közt Gyenesdiás felől egyirányúsítják, a Hévízről érkezők Gyenesdiás felé a Hévízi és a Csapás úton kerülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában