Frissen Zalából

2021.05.10. 18:00

Klubhelyiséget kapott a nemespátrói ifjúság

A kultúrházban új ifjúsági klubot alakított ki nemrég az önkormányzat, melynek célja, hogy a fiatalokat közösséggé formálják, s nívós szórakozási lehetőségeket biztosítsanak számukra.

Benedek Bálint

Az új, korszerű klubszobában (b–j) Bakonyi Zoltán, Bakonyi Gábor, Szabados Zsófia, Hári Hanna

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az önkormányzat kicsivel több mint egymillió forintos saját forrásból alakította ki a helyiséget, három asztali számítógéppel, babzsák fotelekkel és íróasztalokkal. Győrfy Balázs polgármester elmondta: a közösségi tér a rászo­ruló családok gyermekei előtt is nyitva áll, így ha később újra bevezetnék az online oktatást, akkor nagy segítség lehet az internetkapcsolat megléte.

Az új, korszerű klubszobában (b–j) Bakonyi Zoltán, Bakonyi Gábor, Szabados Zsófia, Hári Hanna
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A beruházás részeként könyvtárat is kialakítottunk a nagykanizsai Halis-könyvtárral együttműködésben – folytatta. – A közös munka részeként egy televízió is került a terembe, ami ugyancsak nagy előrelépés. Szeretnénk, ha a fiatalok látnának pers­pektívát a faluban, s a járvány enyhülése után szívesen járnának közösségbe. Ezen a helyen rendezett körülmények között gyűlhetnek össze.

A településvezető hozzátette: az évtizedek alatt tönkrement belterületi utak rekonstrukciójáról továbbra sem mondtak le. Nemrégiben pályáztak a Belügyminisztériumhoz közel 18 millió forintra, melyből a Fő utca 500 méter hosszan kaphatna új, tartós burkolatot. A Magyar falu program révén szeretnék külterületi útjaikat is felújítani. A beruházás 12 millió forintba kerülne, remélik, hamarosan jó híreket kapnak és elkezdődhet a munka.

– Ezeken felül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával 60 millió forintból az egész faluban korszerűsítenénk a csapadékvíz-elvezető rendszert – mondta. – Nyertes pályázat esetén ez lehetővé tenné az átereszek és egyben a kapubejárók cseréjét és az árkok tisztítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában