Frissen Zalából

2021.05.17. 07:00

Kinyitott a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház

A többi közművelődési intézményhez hasonlóan kinyitott a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház a hétvégén, ahol először a Csoóri Sándor Alap által támogatott népijátszóházvezető-képzés záróvizsgáit tartották.

Mozsár Eszter

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A tizenhárom résztvevő két napon át adott számot tudásáról. A záródolgozat leadása után ezeken a napokon az elméleti rész néprajzi kérdéseire kellett válaszolni, gyakorlatban pedig természetes anyagokból készítettek gyermekfoglalkozásokon bemutatandó tárgyakat.

A gyakorlati vizsgán a vizsgabizottság két tagja (jobbra Beszprémy Katalin vizsgaelnök, balra Horváth Éva a gyakorlati vizsgabizottsági tag) bírálja a tanfolyam egyik résztvevője, Dolgos Anikó elkészített munkáit Fotó: Gébárti Kézműves Ház

A képzés 2019-ben indult, tavaly novemberben végeztek volna, ám a járvány miatt mostanáig húzódott a számonkérés. A kézművesház felvételén Horváth Éva gyakorlati vizsgabizottsági tag (balról) és Beszprémy Katalin vizsgaelnök (jobbról) a vizsgázó, Gondos Anikó (középen) munkáját szemrevételezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában