Koronavírus Zalában

2021.05.15. 16:00

Kajári Attila: a védőltás az egyetlen kiút

A jelenlegi világjárványból az egyetlen kiút a védőoltás, amellyel úrrá lehetünk a koronavírus fertőzésen, mondta lapunknak Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója. Ő maga már túl van mindkét oltáson, a családtagjai és a munkatársai nagy része is kapott vakcinát.

Arany Horváth Zsuzsa

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója

Forrás: ZH-archívum

Fotó: Pezzetta Umberto

-Tudom, hogy sokan bizonytalanok, esetleg ódzkodnak az oltástól, én biztos vagyok benne, hogy nem kell félni tőle. Aki felelősen szeretne a környezetével szemben gondolkodni, aki aggódik a szeretteiért, aki vigyázni akar a vele kapcsolatba kerülőkre és vele élőkre, az a legjobb, amit megtehet, hogy igényli a védőoltások valamelyikét. Így mondhatjuk el magunkról, hogy mindent megtettünk, azért, hogy mihamarabb túljussunk a pandémián. Három kisgyermekem van, de nemcsak irántuk, hanem – 2000 fő munkáltatójaként – a munkatársaim, kollégáim iránt is nagy felelősséggel tartozom. A gyerekek tavaly októbertől mostanáig nem találkoztak a nagymamával, mert féltettük, és óvtuk őket a fertőzésveszélytől, videotelefonálással tartottuk a kapcsolatot, ami mindnyájunknak nehéz volt. Mostanra már mindenki oltott, s reméljük két egymás nélkül töltött húsvét és egy karácsony után idén már nagyobb családi körben fejezhetjük ki a szeretetünket. Volt a tágabb környezetemben megbetegedés, szerencsére enyhe lefolyású volt.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója
Fotó: ZH-archívum

Kajári Attila ezúton is azt kéri minden közösségben dolgozótól, beleértve a munkatársait is, hogy éljenek a védőoltás adta biztonság megszerzésével. Emellett pedig a folyamatos fertőtlenítést és a maszkviselést is tartsák be, amíg szükséges.

-Én mindkét oltásomat vasárnap kaptam, de nem is látszott, hogy nem hétköznap van, az egészségügyi dolgozók odaadóan tették a dolgukat. Szeretném megköszönni a munkájukat, csak a legnagyobb elismeréssel szólhatunk róluk, emberségükről, szakértelmükről.

Kajári Attila a járványügyi védekezésben nyújtott munkájáért nemrég maga is kitüntetést kapott a Honvédelmi Minisztériumtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában