Frissen Zalából

2021.05.22. 12:00

Jogos igényt elégít ki az épülő kerékpárút Csesztregen

Az előzetes ütemezéshez képest gyorsabban halad annak a mintegy 500 méternyi térköves kerékpárútnak a kialakítása, amelyet a Magyar falu program támogatásával építtet a község önkormányzata. A munkálatokat megtekintette Vigh László országgyűlési képviselő.

Gyuricza Ferenc

Bedő Róbert és Vigh László az épülőben lévő kerékpárúton Fotó: ZH

Mint mondta, a Magyar falu program a vidéki Magyarország, az ötezer fő alatti kistelepülések egyik leghatékonyabb fejlesztési projektje, hiszen szinte minden hazai település általa tudja megvalósítani valamelyik fejlesztési tervét. Csesztreg speciális helyzetű, hiszen a településen több munkahely van, mint ahány lakossal bír a község, ezért a forgalom is nagyobb az átlagosnál.

Mindez alátámasztja azt a jogos igényt, hogy a község központját olyan kerékpárút kösse össze az ipari parkkal, amely az ott élők, valamint az ott dolgozók közlekedésbiztonságát egyaránt szolgálja, szögezte le Vigh László a bejárás során.

Bedő Róbert és Vigh László az épülőben lévő kerékpárúton Fotó: ZH

Bedő Róbert polgármester elmondta, főleg műszakváltások idején növekszik meg a közlekedők száma, amit tovább tetéz, hogy az ipari park a Lenti-Bajánsenye öszszekötő út mellett található, vagyis az átmenő forgalommal is számolni kell. A mintegy 46 millió forintos támogatással épülő kerékpárút a közlekedésbiztonság és a kényelmi szempontok mellett esztétikai célokat is szolgál, hiszen kiemelt szegéllyel, fugamentes térkőből épül, gyakorlatilag kisvárosias jelleget kölcsönözve a település ezen részének.

A polgármester azt is hozzátette, bár az elmúlt napok csapadékosabb időjárása egy kicsit visszavetette a munkálatokat, de a burkolat nyár elejére várhatóan teljesen elkészül, s így jóval az augusztusi átadási határidő előtt birtokukba vehetik a közlekedők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában