Frissen Zalából

2021.05.01. 20:00

Ennyi minden történt Zalában áprilisban

Áprilisban is arra vállalkoztunk, hogy válogatást készítsünk a hónap legolvasottabb zalai vonatkozású híreiből. Természetesen 30 nap történéseit nehéz egyetlen cikkbe sűríteni, de mégis megpróbálkoztunk vele. Lássuk!

zaol.hu

Bödör Szilvia

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Személygépkocsi csapódott a szalagkorlátnak a 76-os főúton Zalaegerszegnél

Személygépkocsi csapódott szalagkorlátnak Zalaegerszeg közelében hétfőn kora délután, fél egy körül a 76-os főút 51-es kilométerénél. A részletekért kattintson IDE.

Mintegy harminc hektáron égett a nádas Sármelléknél

Kedden reggel kigyulladt a nádas Sármelléknél. A részletekért kattintson IDE.

Ruhába csavarta, majd a fészerbe dobta kisbabáját egy nagykanizsai nő

Csecsemője halálát okozta a fiatal nő, nemrég emeltek vádat ellene. A részletekért kattintson IDE.

Embernagyságú harcsaóriást fogtak ki a zalaszentmihályi horgásztóból!

Bodzai Dávid két társával együtt a minap egy egészen megdöbbentő méretekkel rendelkező harcsát fogott ki a Zalaszentmihályi Egyesületi tóból. A részletekért kattintson IDE.

Harcsaóriás
Fotó: Bodzai Dávid

Segítség a keszthelyi Németh Georginának

Látszólag egészségesen jött világra. A most 29 éves keszthelyi Németh Georgina élete azonban más fordulatot vett. A fiatal nő Emery-dreifuss izomdystrophiával született. A részletekért kattintson IDE. Néhány nappal később arról számoltunk be, hogy összegyűlt az összeg.

Újra felállítják az óriáskereket a keszthelyi Balaton-parton!

Az ország egyik legnagyobb óriáskereke ismét forogni fog Keszthelyen – ezt Nagy Bálint közölte a közösségi médiában. A részletekért kattintson IDE.

Illegális bulik a kijárási tilalom ellenére? – Utánajártunk mi a helyzet Zala megyében

A pandémia alatt a közösségi oldalakon megszaporodott azon csoportok száma, ahol a kijárási tilalom ellenére hirdetik az illegális házibulikat. Na de mi a helyzet Zala megyében? A részletekért kattintson IDE.

Éveken át rabszolgaként bánt több emberrel egy héttagú zalai család

Vádat emeltek egy Pakodon élő család ellen Zalában, miután a hét ember éveken át rabszolgaként bánt több ismerősével is, akik egyike az embertelen körülmények miatt meghalt – tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. A részletekért kattintson IDE.

Elhunyt Bödör Szilvia, az Egerszegi KK kézilabdakapusa

Súlyos betegség után életének 52. évében elhunyt Bödör Szilvia, az Egerszegi KK kézilabdakapusa. A részletekért kattintson IDE.

Bödör Szilvia
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Árván maradtak a nemrég elhunyt Bödör Szilvia gyermekei – gyűjtés indult a megsegítésükre

A mindössze 52 évesen eltávozott sportolót rengetegen gyászolják, köztünk 10 és 14 éves gyermekei. A két kislány, Zóra és Zoé édesanyjuk halálával árván maradt, mivel édesapjuk 2020 májusában szintén életét vesztette. A részletekért kattintson IDE.

Zalában tönkrement a kajszi és az alma is

Jelentős károkat okozott az áprilisi fagy a kajszibarack és almaültetvényeken, derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zala Megyei Igazgatóságának friss adataiból. A kárigénylések szerint a megyében a tavaszi fagy 63,85 hektár almában, 89,24 hektár cseresznyében, 121,45 hektár kajszibarackban, 2,22 hektár mandulában és 0,32 hektár szilvában okozott kárt. A részletekért kattintson IDE.

Ájulásig fojtogatta gyermekei anyját egy pákai férfi

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett vádemelésig jutó ügyben tettlegességre ragadtatta magát egy szakításba beletörődni nem tudó férfi. A pákai pár élettársi kapcsolata 2012-ben kezdődött, három gyermekük is született, de a nő 2020 februárjában szakított 45 éves párjával annak alaptalan féltékenysége miatt. A kiskorú gyermekekre tekintettel azonban továbbra is egy háztartásban éltek Pákán. A férfi féltékenysége 2020. február 20-án este erőszakba csapott át. A részletekért kattintson IDE.

Bennmaradt a ZTE FC

A legfontosabb: a labdarúgó NB I 32., utolsó előtti fordulójának csütörtöki nyitómérkőzésén a Diósgyőr döntetlent (0-0) játszott otthon az Újpesttel, így a ZTE FC már nem eshet ki az élvonalból. A részletekért kattintson IDE.

Munkában az egerszegi védelem a Kisvárda elleni, tavaly novemberi meccsen. Mai szemmel különleges volt az a nap, hiszen lehettek nézők a lelátón Fotó: archív/Katona Tibor

Halálos quad baleset Zalaszentgrótnál: idős hölgy vesztette életét – Frissítve (videó)

Oldalára borult egy quad Zalaszentgrót zalakoppányi településrészén péntek reggel a Koppányi utcában. Információnk szerint a quad vezetője, egy 59 éves férfi elgázolta a temető irányába haladó 86 éves gyalogos hölgyet, aki a helyszínen életét vesztette. A részletekért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában