beszélgetés

2021.05.22. 13:00

Családok és fiatalok jövőjéről tartottak konferenciát Zalaegerszegen

Az oktatásban, a szociális és gyermekvédelmi szférában, valamint a civil szervezetekben és a hivatali szakembergárdában dolgozókat Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben szerdán.

Szólt a város családokat és ifjúságot érintő támogatási rendszeréről, említve a lakáshoz jutást, a babavárók és a házasulandók ajándékát, a közép- és felsőfokú oktatási ösztöndíjakat, a gyermekétkeztetést, a nevelési juttatásokat. Az első előadó, Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár először arról szólt, a járvány hogyan érintette a fiatalok emberi kapcsolatait, a munkahelymegtartó képességüket, majd a kormány fiatalokat célzó intézkedéseit vette számba.

Dr. Haász Sándor soproni egyetemi docens, gyakorló szociális munkás a család szerkezetéről beszélt, a szülők előtti gyermeknevelési kihívásokra, a családon belüli agresszió kezelésére, a tanárok, a szociális területen dolgozók felelősségére irányította a figyelmet. Fehér Piroska viselkedésprofil-tanácsadó Nem születtél szürkének című előadásában a jellemző személyiségtípusokat mutatta be, míg Jagodits Zsuzsanna szombathelyi life és gyermekcoach a transzgenerációs örökségeink hatását választotta témájául. A résztvevők kerekasztal-beszélgetéssel folytatták a konferenciát Nagy László Nándor, a Világgazdaság munkatársa vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában