Frissen Zalából

2021.05.21. 07:00

BikeSafe: a zalaegerszegi Platán soron is regisztrálhatták a bringákat

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében tegnap a Platán sori bevásárlóközpont parkolójában ingyenesen regisztráltathatták kerékpárjaikat, akik szeretnék biztonságban tudni közlekedési eszközüket.

Arany Horváth Zsuzsa

Tóth László és Fölnagy Alíz őrnagy Buzogány Ákos Downhill típusú mountain bike kerékpárjának azonosítóit regisztrálja Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

Tóth László rendőr őrnagy a helyszínen elmondta: a regisztráció segíti az ellopott bicikli visszajuttatását, hiszen a rendőrség által kezelt adatbázisban a kerékpár egyedi azonosítóit és a tulajdonos részletes adatait is tárolják, fotók is készülnek, ezáltal az ellopott biciklik lapjával összevetve könnyebben találják meg a tulajdonost.

Tóth László és Fölnagy Alíz őrnagy Buzogány Ákos Downhill típusú
mountain bike kerékpárjának azonosítóit regisztrálja Fotó: Katona

Ma már nem ritka a milliós értékű bicikli, az őrzésükre-védelmükre nagyobb figyelmet kell fordítani – jelezte, hozzátéve: ha a tolvaj látja a regisztrációs jelet a kerékpáron, az visszatartja az eltulajdonítástól. A kerékpározás egyre népszerűbb, közlekedésre és sportolásra is használják, bővülnek a városi bicikliutak, ezért is fontos a 6 éve működő regisztrációs lehetőség. A nyilvántartásról azonosítószámot kapnak a regisztrálók, így önállóan is lehet tájékozódni az oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában