Frissen Zalából

2021.05.20. 07:00

Bene Csaba: Tar Mihály lezüllesztette a helyi sajtót

Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház kedden leváltott ügyvezetője hiába próbálja magát áldozatnak beállítani, sorozatos szakmai hibái és a közgyűlési döntések be nem tartása miatt nem hagyott más lehetőséget Balogh László polgármesternek, mint hogy felmentse őt a munkavégzés alól – mondta tegnap Bene Csaba, aki a Fidesz helyi szervezete nevében kommentálta a történteket.

Pásztor András

Bene Csaba: Tar Mihály lezüllesztette a helyi sajtót Fotó: SZA

Fotó: Szakony Attila

Bene Csaba felidézte: az önkormányzati választások után az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója pályáztatás nélkül nevezte ki Tar Mihályt a Kanizsa Médiaház Kft. élére.

Az ÉVE részéről a kinevezéskor elhangzott: Tar Mihály személye és szakmai kvalitása garanciát jelent az önkormányzati média kiegyensúlyozottságára, fejlődésére.

Fotó: SZA

– Az elmúlt két évben egyértelműen bebizonyosodott, hogy Tar Mihályra „nagy volt a kabát”, vezetői pályafutását elvesztett sajtóperek és helyreigazítások tarkították, nem beszélve arról a döbbenetes és a város sajtótörténetében eddig példa nélküli esetről, amikor egy köztudottan baloldali propagandát folytató internetes oldal gyalázkodó irományát vette át és közölte, megsértve ezzel számos hivatali dolgozót. Az ügyvezető mellett az ÉVE-frakció ezek után is kiállt, ami igencsak furcsa, ha elhisszük nekik, hogy ők a helyi sajtó kiegyensúlyozottságának feltétlen hívei. A tények éppen ennek ellenkezőjét mutatják, a közgyűlési többséget adó frakció ugyanis tudomást sem vett arról, hogy a sorozatos csúsztatások, elferdített tények közlése miatt már nemcsak politikusok, hanem civil szervezetek vezetői sem állnak szóba a Médiaházzal.

Bene Csaba szerint csak hab volt a tortán, hogy Tar Mihály nem volt hajlandó végrehajtani a Kanizsa Újság nyomtatására és terjesztésére vonatkozó közbeszerzés kiírását.

– Úgy gondolom, hogy ha Tar Mihály egy olyan újságnál vagy tévénél lett volna vezető, amelyik a szabadpiacon tevékenykedik, már réges-régen eltávolították volna – szögezte le Bene Csaba. – Az, hogy eddig maradhatott és szakmai­atlanságával lezüllesztette a helyi sajtót, csak és kizárólag az ÉVE-frakció bűne.

Bene Csaba jelezte: a helyi Fidesz azt javasolja Balogh László polgármesternek és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek, hogy egyelőre ne változtasson a Médiaházzal való kapcsolatán. Amíg a most ügyvezetőnek kinevezett Mikó-Baráth György – a Bene Csaba szerint eddig az ÉVE által kézi vezérléssel irányított és leszerepelt Tar Mihály utódja – nem bizonyítja be, hogy másképpen képzeli el a helyi sajtó szerepét és irányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában