Frissen Zalából

2021.05.17. 10:00

A kápolna ünnepnapján tartottak szentmisét Csörnyeföldön

Nepomuki Szent János nevét viseli a vörcsöki településrész feletti domboldalon álló, 201 éve felszentelt kápolna, ezért a keresztény vértanú ünnepnapjához kapcsolódóan, vasárnap délelőtt szentmisét tartottak a szakrális épületben.

Gyuricza Ferenc

Gálhidi Sándor plébános a vasárnapi szentmisén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gálhidi Sándor muraszemenyei plébános az istentisztelet elején kiemelte, bár az egyház ma Urunk mennybemenetelét ünnepli, a csörnyeföldi és környékbeli hívek számára legalább ilyen fontos megemlékezni a kápolna névadójáról is. Ezt a jelenlévők száma is jelezte, az istentiszteletre megtelt az épület.

Gálhidi Sándor plébános a vasárnapi szentmisén
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A helyi közösség tavaly döntött arról, hogy megkeresi a lehetőségét a felvizesedett falú, dohos, rossz állapotban lévő kápolna teljes körű felújításának, ezért gyűjtést is szerveztek. Az egykor a dél-zalai község első számú misézőhelyeként szolgáló Nepomuki Szent János-kápolnában jelenleg évente egy alkalommal – május közepén – tartanak istentiszteletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában