Frissen Zalából

2021.05.06. 15:30

A hallásértés volt nehezebb – angol nyelvből vizsgáztak az érettségizők

Csütörtökön angol nyelvből adtak számot tudásukról az érettségizők. A Gönczi Ferenc Gimnáziumban 28 diák írta meg a feladatsort.

Korosa Titanilla

A diákok kedvelt helyén, a gimnázium melletti parkban találkozott a vizsgák után b-j Szabó Dominik, Kovács Benedek és Takács Máté

A járványügyi intézkedések betartása mellett zajlott az érettségi, a diákok 4 teremben foglaltak helyet, hogy a másfél méter távolságot biztosítsák köztük.

Árkovicsné Pezzetta Claudia intézményvezető elmondta, hogy idén összesen 39 végzős érettségizik, illetve 9 tanuló előrehozott vizsgát tesz a gimnáziumban. Tíz tantárgyból középszinten, 7-ből pedig emelt szinten vizsgáznak. A dolgozatok megtekintésére május 31-én és június 1-jén lesz lehetőségük a diákoknak. Akit érint, annak a szóbeli, illetve gyakorlati vizsgát június 15-én és 16-án tartanak. Tervezik a ballagást is, amennyiben lehetséges erre június 19-én kerül majd sor.

Elmúlt már dél, mikor a vizsgázók letették a tollat és értékelték egymás között a feladatokat.

A rédicsi Kovács Benedek szerint a szövegértés nem volt nehéz, ellenben a hallásértéssel, de összességében úgy érzi jól sikerült az angol dolgozat, ahogy a többi tantárgy is, bár a történelem az előző évek feladatsoraihoz képest szerinte nehéz volt. Benedekre vár még egy emelt informatika vizsga, mivel informatikusnak készül.

A diákok kedvelt helyén, a gimnázium melletti parkban találkozott a vizsgák után b-j Szabó Dominik, Kovács Benedek és Takács Máté

A kerkafalvi Takács Máté nem érezte nehéznek az angol érettségit, két éve van már nyelvvizsgája.

-Voltak érdekes feladatok, például az a szöveg, amiben egy ember megevett egy egész repülőgépet – mesélte nevetve. – Történelemből emelt szintű vizsgát tettem, az nehéz volt, kevésnek éreztem hozzá a segítséget. A matek sem volt könnyű, de reménykedem abban, hogy jól sikerült, a magyart pedig könnyűnek találtam.

Elmondták, hogy jobban ment volna a felkészülés személyes iskolai jelenléttel, mint digitális oktatással, a tudás igazi átadásához kell az iskolai légkör, de megtettek minden tőlük telhetőt, hogy a lehető legtöbbet tanuljanak, hiszen ez az érdekük. Máté hozzátette, hogy neki azért kényelmesebb volt így, hogy nem kellett reggel korán Lentibe utaznia.

Tüskéné Iványi Bernadett, a gimnázium angol tanára a feladatokkal kapcsolatban elmondta, hogy azok nem okoztak igazán meglepetést, talán egy-egy feladatot találtak nehezebbnek a diákok. A felkészülés során igyekeztek minden lehetőséget kihasználni, folyamatos volt a kapcsolat a diákokkal, próbaérettségit is írtak kiscsoportban, így reméli, hogy a befektetett munka az eredményeken is látszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában