Frissen Zalából

2021.04.06. 16:30

Videós verselés – rendhagyó módon mutatják be a Gyenesdiási Antológiát (videó)

A hét végi Költészet Napja alkalmából irodalmi témahetet tart a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár: virtuálisan mutatják be a Gyenesdiási Antológiát.

Keszey Ágnes

rpt

Az intézmény igazgatója, Szabó Zsolt Szilveszter tudatta: a közösségi oldalon szombatig minden nap egy-egy kisfilmet tesznek közzé. Ezekben a szerzők olvassák fel egy versüket, vagy művük részletét. A negyedik antológia szerzői között vannak költők, akiknek műveivel találkozott már a közönség, s vannak szárnyaikat bontogató szerzők is- természetesen mindannyian kötődnek Gyenesdiáshoz.

-A verseikben feltárulkozó színes világ gazdag képi elemekkel mutatja be azt, hogy hogyan is vélekedtünk a világról és környezetünkről a második évtized végén és milyen érzelmek járták át lelkünket. Hegyeink, utcáink, a Balaton és a Gyenesdiáson élő emberek adtak ihletet verseikhez. Reméljük, nagy érdeklődést fog kiváltani az újabb kötet és költőien szólva hajnali harmatcseppekként üdítő frissességet hoznak eme versek a szürke hétköznapokba – mondta el a videós könyvbemutató nyitányaként köszöntőjében Góth Imre alpolgármester, az antológia szerkesztője. A napi verses percek után pedig vasárnap, a Költészet Napján meglepetés összeállítást mutat be a kulturális intézmény az online térben.

Az első rész itt látható:

https://www.facebook.com/watch/?v=303010071210939

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában