Frissen Zalából

2021.04.23. 13:00

Klímabarát Díjat érdemelt ki Gyenesdiás

Klímabarát Díjat érdemelt ki Gyenesdiás. Az elismerést az a település kaphatja meg, mely jó gyakorlatokkal, példamutató intézkedésekkel tesz a természeti erőforrások fenntartható használatáért és segíti a klímaváltozás megelőzését.

Keszey Ágnes

Gál Lajos és Kovács Lajos az iskola ökojátszóterét is felkereste a díjátadó után

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

A hírről a díj tavalyi odaítélésekor beszámoltunk. Akkor megírtuk, hogy az elismerés odaítélésében nagy szerepet játszott, hogy nagyközségnek saját – más települések számára példaértékű klímavédelmi stratégiája van. A civil szervezetek környezetvédelmi szerepe jelentős, a Gyerekképviselet tagjai Klímakövetek is. Az önkormányzat több szemléletformáló, környezetvédelmi és természeti értékeket védő tevékenységet végez, s a megújuló erőforrásokat egyre nagyobb mértékben alkalmazza. A Klímabarát Díj átadását nagyobb rendezvény keretében a pandémia miatt nem tudták megtartani, erre szűk körben, pénteken került sor.

Kovács Lajos adta át a díjat Gál Lajosnak
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap
Gál Lajos és Kovács Lajos az iskola ökojátszóterét is felkereste a díjátadó után
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

- Ez az elismerést megtiszteltetés. Azért, mert kevés település elkötelezett abban, hogy a fenntartható jövő érdekében úgy szervezze a mindennapi életét a településen, hogy az itt lakók és idelátogatók azt lássák, hogy hosszú évtizedekre elkötelezett gondolat jegyében történik a működtetés és a fejlesztés -emelte ki Kovács Lajos, a díjat átadó Klímabarát Települések Szövetségének elnöke. Gál Lajos polgármester arról szólt, hogy a szemléletformálást kicsiben kell kezdeni: azaz gyermekkorban, valamint családokban, szűkebb közösségekben, annak a gondolatnak a figyelembevételével, hogy a globális problémák megelőzéséért lokális szinten lehet tenni. Hozzátette, hogy a díj elnyerése közel két évtizedes munka eredménye. Gál Lajos a település szempontjából a legfontosabb feladatok között említette a vízmegtartást, az energia-megőrzést, a Keszthelyi -hegység élővilágának megőrzését és a helyi termelők segítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában