Frissen Zalából

2021.04.16. 07:00

Így készülnek a nyári szezonra Keszthelyen

Ugrásra készen várja a nyarat és a turisztikai nyitást a város. Az önkormányzat kiemelten figyel arra, hogy a tervező, előkészítő munkába bevonja a lakókat és a vállalkozókat, a minap például bejárást és egyeztetést tartottak a Balaton-parton.

Péter B. Árpád

A programokról és a fejlesztésekről is egyeztettek a Balaton-parton. Képünkön (b-j) Yema Ibrahimkhail, Nagy Bálint, Dákai Gergő és Laczkó Mária

Fotó: ZH

Nagy Bálint polgármester ezúttal a város legnagyobb magán-rendezvényszervező cége, a Viviera Group tulajdonosával, Yema Ibrahimkhaillal találkozott, mások mellett Laczkó Mária, a VÜZ Kft. ügyvezetője, valamint Dákai Gergő rendőr alezredes, közrendvédelmi osztályvezető társaságában.

- Nehéz időszak ez mindannyiunk számára – mondta lapunknak Nagy Bálint -, a vírus rányomja a bélyegét a szezon előkészítésére idén is. Nem tudjuk, mikortól lehet felelősségteljesen nagyobb, akár csak szabadtéri rendezvényeket is szervezni, mi mindenesetre készülünk a nyitásra.

A veszélyhelyzet – a ma érvényben lévő rendelkezés szerint – május végéig tart, ezért Keszthelyen arra készülnek, hogy június elejétől-közepétől valóban indulhat az élet a fokozatos enyhítések után.

A programokról és a fejlesztésekről is egyeztettek a Balaton-parton. Képünkön (b-j) Yema Ibrahimkhail, Nagy Bálint, Dákai Gergő és Laczkó Mária Fotó: ZH

Nagy Bálint polgármester leszögezte, hasonló nyarat várnak, mint amilyen a tavalyi volt, amikor nagyon sok hazai vendég érkezett a Balaton-partra, így Keszthelyre is. Úgy fogalmazott: az előző évben jól alkalmazkodtak a gyorsan változó egészségügyi és gazdasági kihívásokhoz, ennek eredményeként sikeres és látványos volt a szezon, amelyben új, népszerű attrakciókkal bővült a kínálat, például Magyarország egyik legnagyobb óriáskerekével és a kutyás parkkal.

– A jó folytatásra készülünk, felhasználva a tavalyi tapasztalatokat – szögezte le Nagy Bálint. – A koordinációt pedig kiterjesztettük az állami és önkormányzati intézményeken túl a magánszféra szereplőire is: egyeztetünk, közösen tervezünk annak érdekében, hogy az ideérkezők és a he­lyiek minél gazdagabb, minőségi kínálattal találkozzanak.

A mostani bejárás résztvevői megnézték az infrastrukturális fejlesztéseket, illetve számba vették a lehetséges programokat, emellett a zaj mérsékléséről is beszéltek. A polgármester ennek kapcsán hangsúlyozta, a keszthelyi Balaton-parton is pezsgő az élet a szezonban, aminek természetes következménye a nagyobb hanghatás, ami miatt viszont több panasz érkezett a helyiek­től az önkormányzathoz az elmúlt években.

– Azt is vizsgáltuk, milyen módon lehet csökkenteni a lakók egy része számára esetlegesen zavaró hanghatásokat – fogalmazott a városvezető. – Megoldás lehet például hangvédő falak telepítése, vagy a hangtechnika precíz és körültekintő beállítása, ami szolgálja az odaérkezők szórakoztatását, de a környéken élők nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.

Nagy Bálint jelezte, a turizmusban stratégia mentén, módszeresen haladnak, ezért dolgozik Kovács Szabolcs polgármesteri megbízottként, s ennek része, hogy részt vesznek az Európa Kulturális Fővárosa programban, illetve az is, hogy a Kulturális Ke­rek­asztal a szereplők együttműködésre alapozva formálja a keszthelyi turisztikai szezon kínálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában