Frissen Zalából

2021.04.24. 07:00

Falugondnoki autót kapott Kerkafalva

Mintegy öt hónapot várt a zalai község önkormányzata arra a falugondnoki autóra, amit a Magyar Falu Programban elnyert támogatásból vásárolhattak meg. A sofőrrel együtt kilenc személy szállítására alkalmas jármű átadóját csütörtökön tartották.

Gyuricza Ferenc

Mácsek Attila képviselő, Nemes Kálmán, Vigh László, Takácsné Horváth Beáta képviselő és Hári József alpolgármester az átadáson Fotó: Gyuricza Ferenc

Az eseményen Nemes Kálmán, a mintegy 110 lakosú község polgármestere elmondta: a 12,2 millió forint értékű jármű minden olyan felszereléssel rendelkezik, ami a falugondnoki buszok esetében követelmény, így mozgáskorlátozotti rámpával is, bár jelenleg nincs olyan lakosa a településnek, akinek erre szüksége lenne. Azt is elmondta: az autót három település – Kerkafalva mellett Ramocsa és Magyarföld – szociális étkeztetésében, vagyis az ebéd kiszállításában, továbbá a gyógyszerek kiváltásában, a bevásárlásokban, a lakosok orvoshoz való eljuttatásában használják.

Mácsek Attila képviselő, Nemes Kálmán, Vigh László, Takácsné Horváth Beáta képviselő és Hári József alpolgármester az átadáson Fotó: Gyuricza Ferenc

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője elöljáróban arról beszélt, hogy Kerkafalva szép, tiszta, gondozott és rendezett község, a településkép visszatükrözi a képviselőtestület óvó figyelmét. Ezt követően magáról a falugondnoki rendszer és a hozzá tartozó jármű kapcsán fejtette ki gondolatait. Úgy fogalmazott: alapvető cél, hogy minden kistelepülés rendelkezzen egy olyan járművel, amelyet a helyi közösség szolgálatába tudnak állítani. Kerkafalvának már volt falugondnoki autója, ám az már megérett a cserére, ezért is karolta fel az önkormányzat által még tavaly benyújtott pályázatot, mint ahogy a faluház belső felújítására irányuló elképzeléseket is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában